“Ülkemiz Göz Göre-Göre Elden Gidiyor Buna İzin Vermeyin”

0
90

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Barzani’nin Gelişi Sebebiyle Kürdistan Bayağının Göndere Çekilmesine Sert Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, geçtiğimiz gün Barzani’nin İstanbul’a gelmesiyle Kürdistan bayrağının göndere çekilmesini sert bir dille eleştirerek; “O bayrak dalgalanmasın diye binlerce Türk evladı şehit olurken bayrağın göndere çekilmesi hangi vicdana sığar?” diye sordu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP’li Vekil Ertem; “Dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saatlik görüşme gerçekleştirmiştir. Ziyareti sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Kürdistan bayrağı göndere çekilmiştir. O bayrak dalgalanmasın diye binlerce Türk evladı şehit olurken bayrağın göndere çekilmesi hangi vicdana sığar. Sevgili vatandaşlarımız kime, neye oy vereceğinizi iyi seçin. Ülkemiz göz göre göre elden gidiyor buna izin vermeyin” diye konuştu.

Açıklamasında Cumhurbaşkanının ‘İnsanın karakterinde tarafsızlık diye bir şey yoktur’ sözlerine de değinen Milletvekili Ertem; “Cumhurbaşkanı diyor ki  “İnsanın karakterinde tarafsızlık diye bir şey yoktur.”  Türkiye Büyük Millet Meclisinde yemin ederken “ Görevimi tam bir tarafsızlık, dürüstlük, hakkaniyet ve adalet anlayışı içinde yerine getireceğime şerefim ve namusum üzerine ant içerim”  diyen kendisi değil midir? Evet oyu alabilmek için meydanlara çıkan mitingler düzenleyen bir Cumhurbaşkanı olabilir mi? Bu nasıl bir tarafsızlıktır! Böyle bir insanı tek adam olarak başa getirmek doğru mudur?” dedi.

18 Türk adası ve 1 Türk kayalığının Yunan askerlerine teslim edilmesyle ilgili de konuşan CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Geçtiğimiz günlerde Yunan Komutan Türk adasına çıkıp Yunan bayrağı çekmiştir. Ege denizindeki 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı Yunan askerlerine teslim edilmiştir. Türk adalarının hangi gerekçeyle Yunan askerlerine teslim edildiğini yetkililer açıklamak zorundadır. Başbakan Binali Yıldırım adalarımızdaki Yunan işgaline yönelik sorulara “130 tane irili ufaklı kaya parçası, kime ait olduğu belli değil” diyerek umursamaz bir cevap vermiştir. İzmir Koyun adası 11,5 km uzunluğundadır. İrili ufaklı dediği Koyun adası İstanbul’daki Büyük adanın 3 misli büyüklüktedir. Devletin birliği ve tekliği ortadan kalkmış otorite Yunanistan ile paylaşılarak Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçilmiştir. Türk adalarını Yunan askerlerine teslim etmek suretiyle, vatana ihanet ve terör suçu işleniyor. Buna göz yuman Erdoğan ve Yıldırım’ın referandumda hayır oyu verecek vatandaşlarımızı terör örgütlerinin yanında göstermeye hakları yoktur!” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here