Yayladağı Köylerinden Ergin’e Tam Destek

0
277

sadullah ergin2Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Yayladağı İlçesine bağlı Dağdüzü Köyü’ne ziyarette bulundu. Dağdüzü köyü sakinleri, Ergin ve beraberindeki heyeti büyük coşku ve heyecanla karşıladı.

Hatay’ın Büyükşehir olması ile köylerin mahalle statüsüne geçeceğini kaydeden Ergin; “Artık bir mahalle gibi hizmet görecek ve bütün eksiklikleriniz Yayladağı İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çözümlenecektir” dedi.

2002 yılı öncesinde Türkiye’nin ekonomik durumunun içler acısı bir vaziyette olduğunu belirten Ergin; “Sizlerin verdiği yetki ile ülkemiz yapılan yatırımlar ve elde edilen ekonomik, siyasi istikrar sayesinde 200 ülke arasında en zengin ilk 16 ülke arasında yer almayı başardı. 2002 yılı öncesinde Koalisyon Hükümeti döneminde iflas eden fabrikalar, yazarkasa fırlatan esnaf, yatırım yapmaya korkan girişimciler vardı. Allah’a hamd olsun bugün sağlam bir projeniz varsa, bankalar 25-30 yıllığına kredi verir duruma geldi. Bu da ülkemizin ne kadar güvenli ve istikrarlı olduğunu göstermektedir” dedi.

Hatay’daki yerel seçimlerin önemine de vurgu yapan Ergin; “Hatay’ımızın 15 ilçesinin 13’ünü duble yollar ile birbirine bağlayan, Hatay’a 3 baraj inşa eden, bir barajın da ihalesi için çalışmalar yürüten, Hatay’a havalimanı yapan, hakça bölüşüp herkesi mutlu eden bir iklimi kuran Ak Partimiz, 31 Mart sabahı Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında ilimizin en ücra noktasına kadar ayrım gözetmeksizin herkese hizmet sunmaya devam edecektir” dedi.

Ak Parti dönemi öncesinde SSK’lı çalışanların bir aspirin için saatlerce kuyrukta beklediğini ifade eden Ergin; “Şimdi herkes istediği doktoru seçip muayene olduktan sonra istediği eczaneden ilaçlarını alır duruma geldi. Allah ihtiyaç ettirmesin, ama eksikte etmesin, ambulans helikopterler, ambulans uçaklar acil durumlar karşısında 45 dakika içinde çağrılan yere gelerek hastanın zengin veya fakir olması sorulmaksızın, hiç bir ücret talep edilmeden hasta naklini gerçekleştiriyor” dedi.

Dağdüzü sakinleri Ergin’i ayakta alkışlayarak, Ak Parti’ye destek vereceklerini kaydettiler.

sadullah ergin3

Ergin, Altınözü Köylerini de Gezdi

Ergin, seçim çalışmalarını daha sonra Altınözü ilçesine bağlı köylerde sürdürdü. Köy sakinleri, Ergin ve beraberindeki heyeti kurban keserek, davul ve zurnalar eşliğinde karşıladı.

Kozkalesi, Kamberli, Atayurdu, Kazancık ile Karsu Köyleri ve Altınkaya Beldesi ziyaretlerinde köyün ileri gelen aile temsilcileri ve muhtarlar Sadullah Ergin’e Büyükşehir için, Rıfat Sarı’ya da Altınözü İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde bir oy kaybı bile olmaksızın, tulum oy çıkartacaklarına dair söz verdiler.

Ergin, düzenlenen karşılama töreni ve verilen sözden sonra; “Bu köylerimize yapılan hizmetler sizlerin sayesinde gerçekleştirildi. Ak Parti’ye verilen her oy sizlere hizmet olarak geri döndü. Hizmetlerin devamı, 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlere bağlıdır” dedi.

Altınözü İlçesi’ne fabrikaların kurulacağını, hayvancılık organize sanayi bölgesi’nin açılacağını gezdiği köylerde, köy sakinlerine anlatan Ergin; “Zeytincilik Enstitüsü bu ilçemizde kurulacak. Hayvancılıkla ilgili organize sanayi bölgesi ve Zeytincilikle ilgili organize sanayi bölgesi kurulması yolunda çalışmalar tamamlandı. Zeytincilikle ilgili olarak 50 fabrika kurulacak, hayvancılık sektöründe 115 fabrika bu bölgede faaliyet gösterecek. Çalışmak isteyen her genç iş ve aş imkanına kavuşacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here