Vekil Dudu: “Halkın Öfkesinin Daha Fazla Kabarmasına Neden Olmasınlar”

0
55

mevlüt dudu açıklama (16)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Abdullah Cömert’in Hatay’daki protesto gösterilerinde başına isabet eden sert bir cisimle hayatını kaybettiğini hatırlatarak; “Bu sert cisim polisin attığı gaz kapsülüdür” dedi.

Dudu, CHP’li 9 milletvekili ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Taksim’de bir grup aktivistin başlattığı protesto gösterilerinin bütün Türkiye’ye yayıldığını anımsattı. Vatandaşların barışçı yöntemlerle demokratik haklarını kullandıklarını, ancak polisin halka karşı aşırı güç kullandığını iddia eden Dudu, Hatay’daki protesto gösterilerinin de çok üst boyutlarda olduğunu belirtti.

Dudu, Hatay’ın çok gergin olduğunu ve orada güvenlik zafiyeti bulunduğunu ifade ederek; “Cilvegözü patlaması, ardından Reyhanlı terör saldırısı, şimdi yaşanan gerginlik Hatay’daki tehlikeye dikkati çekme ihtiyacını doğurdu” diye konuştu. Dudu, Hatay’daki olayları engelleyemeyen vali ve emniyet müdürünün istifa etmesi ya da görevden alınmaları gerektiğini savundu.

Hatay Halkı Provokasyonlara Gelmedi

Hatay’daki olaylarda Abdullah Cömert’in hayatını kaybettiğini anımsatan Dudu; “O da diğerleri gibi demokratik hakkını kullanırken polis şiddeti sonucu yaşamını yitirdi” ifadesini kullandı. Dudu, Cömert’i Hatay’a yakışır şekilde son yolculuğuna uğurladıklarını ve cenaze töreninde de Hatay halkının beklendiği gibi provokasyonlara gelmediğini belirterek; “Önce ateşli silah yaralanması denildi. Ancak otopside görülüyor ki Abdullah, başına isabet eden sert bir cisimle hayatını kaybetti. Bu sert cisim polisin attığı gaz kapsülüdür” dedi.

Dudu, Hatay’daki tüm yerel yöneticileri ve halkı sağduyuya davet ederek, halkla polisin karşı karşıya getirilmemesini istedi.

Olaylarla ilgili yaşanan bilgi kirliliğinin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yetkilileri olduğunu iddia eden CHP’li vekil Dudu; “Abdullah’ın katilinin bulunması gerekiyor. İki günden fazla zaman geçti ama Abdullah’ın katilinin arandığına ilişkin bir inceleme görmedik. Bir an önce Abdullah’ın katilini bulsunlar, halkın öfkesinin daha fazla kabarmasına neden olmasınlar” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here