“Ülkemize, Kentimize ve Kardeşliğimize Sahip Çıkalım”

0
64

doğan erten1İskenderun Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten’den değerlendirme;

İskenderun Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, Gezi Parkı olayları ile ilgili parti grubunun ve kendisinin düşüncelerini dile getirdi. Erten; “Ülkemizi, güzel Hatay’ımızı, İskenderun’umuzu karıştırmak isteyen çıkarcı odaklara prim vermemeye, kardeşliğimize sahip çıkmaya hakkımızı her zaman ve her yerde demokratik zeminde aramaya kardeşçe yaşamaya devam edelim” dedi.

İskenderun Belediye Meclisi toplantısında söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten; “Partim, gurubum ve şahsım adına Antakya’daki gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

İstanbul Taksim’de Gezi Parkı olaylarında çevre ve yeşili koruma adına destek olmak amacıyla düzenlenen eylemler, Türkiye genelinde kamu mallarına ve işyerlerine verilen zararlara bazı illerimizde savaş alanına dönüşmesine sebep vermektedir. Bu yapılan eylemler demokratik zeminde sağduyu içerisinde kimsenin özgürlüğüne girmeden kardeşçe kaos ve şiddete başvurmadan yapılması her vatandaşın demokratik hakkıdır. Türkiye’de yaşayan 76 milyon vatandaşımızın ikinci bir ülkesi yoktur. Bu güzel ülkede her türlü inançlara, her türlü mezheplere, her türlü renklere ve dillere, her türlü mozaik ve kültürümüzle yıllarca yaşayan hoşgörülü insanlarla oluşan bir toplumuz.

Ne var ki, insan tarihinden bu güne her zaman her ortamda bazı çıkarcı çevreler veya ülkeler provakatif eylemlerle kardeşliğimizi, huzurumuzu ve birlikteliğimizi bozmak istemektedir. Bizler yüzyıllardır bu kentte tüm renklerimizle yaşamayı başarabilen kız alıp veren aynı sofraya oturabilen aynı ortamı paylaşabilen insanlarız. Her türlü inançlara saygı duyulan ayrım gözetmeyen medeniyetler ve kültür beşiği olan bu kentte hepimize düşen sağduyulu davranmaktır.

Ülkemizi, güzel Hatay’ımızı, İskenderun’umuzu karıştırmak isteyen çıkarcı odaklara prim vermemeye kardeşliğimize sahip çıkmaya hakkımızı her zaman her yerde demokratik zeminde aramaya, kardeşçe yaşamaya devam edelim. Unutmayalım ki, Allah’ın katında ve cennet cehennemde ayrılık yoktur. Tüm insanlar aynı köprüden geçeceklerdir. Lütfen ülkemize, kentimize ve kardeşliğimize sahip çıkalım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here