Vekil Dudu; “CHP Kimsesizlerin Kimsesi”

0
59

Gazeteci Cüneyt Ünal’ın Türkiye’ye getirilmesini değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Bu olay CHP’nin ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

90 gündür Suriye’de tutuklu bulunan Cüneyt Ünal’ın, Türkiye’ye getirilmesinde siyasi çıkar düşünülmeden, tamamen insani duygular temelinde hareket edildiğini belirten Vekil Dudu; “Bir vatandaşımız, kardeşimiz, gazeteci arkadaşımız Suriye’de sadece mesleğini yaptığı için tutuklanmış, ailesi, meslektaşları merak içinde, devletin bütün kapılarını çalmışlar hiçbir sonuç alamamışlar. Biz CHP olarak temas kurduk ve üzerimize düşen insani sorumluluğu gereğini yerine getirdik” diye konuştu.

AKP Hükümeti ve diğer yetkililerin 90 gün boyunca tek bir girişimde dahi bulunmamış olduklarını ifade eden Milletvekili Dudu; “AKP Basın sözcüsü Hasan Hüseyin Çelik, Cüneyt Ünal’ın bizlere verilmesini manidar buluyor. Sen kılını kıpırdatma, vatandaşın, gazetecin Suriye’de tutuklanmamış, böyle bir olay yaşanmamış gibi davran, ondan sonra da, bu insani görevi yerine getirenlere çamur atmaya kalk. Bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrailli er Gilad Şalit’i kurtarmak için harcadığı çabayı unutmadık. Şalit için harcanan çabanın yüzde birini Cüneyt Ünal için harcamayan bu Hükümetin ve Başbakan’ın bu konuda söz söyleme hakları yoktur. Cüneyt Ünal olayı bir kez daha AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda bu olay, CHP’nin ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ olduğunun açık bir kanıtıdır” dedi.

“Başbakan İsrail’ Gürleyerek Demagoji Yapıyor”

Açıklamasında Suriye sorununu da ele alan Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Muhalifleri açık olarak destekleyen AKP Hükümeti, Suriye’deki yangını söndürecek politikalar yerine, ‘yangına benzin dökme’ anlayışı ile hareket ederek ülkemizi sonu bilinmez sorunlara doğru sürüklemektedir. Yine Başbakanımız İsrail’e esip gürlemeye başladı. Bu tamamen danışıklı bir harekettir. Oy avcılığıdır, demagojidir. ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin perde arkasında en büyük destekçisinin AKP ve Erdoğan olduğunu hep birlikte göreceğiz. İsrail’e karşı olan kişi ilk olarak kendisine verilen “Yahudi Üstün Hizmet Madalyası”nı iade eder. Askeri ve ekonomik anlaşmaları askıya alır. Var mı böyle bir hareket? Yoksa neden esip gürlüyorlar. Bu tamamen aldatmaca, kandırmaca, gerçeklerin yüzünü saklama değil de nedir?” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here