Ünsal; “Taleplerimiz Karşılanmalı, Sorunlarımıza Kalıcı Çözümler Üretilmeli”

0
28

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Taleplerimiz Karşılanmalı, Sorunlarımıza Kalıcı Çözümler Üretilmelidir”

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, sendika binasında yaptığı açıklamada, eğitim emekçilerinin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurgularken, sorunlara kalıcı çözümler bulunmasını da istedi.

Öğretmenler Günü’nün, öğretmenlerin en temel ve acil sorunlarının gündeme gelmediği resmi törenler eşliğinde kutlandığını kaydeden Ünsal; “Ülkemizde bir süredir yaşanan ekonomik krizin etkisiyle iş ve yaşam koşullarımız ciddi anlamda ağırlaşmıştır. Yıllardır dile getirdiğimiz temel taleplerimiz karşılanmamış ve yaşadığımız sorunlara kalıcı çözümler üretilmemiştir. Bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin yaşadığı ekonomik, sosyal ve mesleki sorunları çözmek için yıllardır adım atmayanların, gerçek sorunlarımızı görmezden gelenlerin her yıl aynı cümlelerle tekrarladıkları bildik nutuklarını istemiyoruz” dedi.

Son 10 yılda değişen öğretmen maaşlarının dolar karşısında eridiğini aktaran ve bunu istatistiki bilgilerle veren Ünsal; “1 ABD dolarının ortalama 1.81 TL olduğu 2012 yılında, 1.769 TL aylık alan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmen, maaşıyla 977 ABD doları alabiliyorken, bugün aynı derece ve kademede 4 bin 960 TL alan bir öğretmenin maaşı 394 ABD doları (1 $=12,60 TL) seviyesine inmiştir. Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşam koşulları yaratılmalı; bunun için de başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir.

Hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadan,soruşturma yapılmadan,mahkeme kararı olmadan yapılan ihraçların hak kayıplarına ve hukuksuz uygulamalara derhal son verilmeli, meslektaşlarımızın tüm haklarıyla birlikte işine ve öğrencilerine kavuşması için gerekli adımlar atılmalıdır” diye konuştu.

Hükümetin Değil, Halkın Öğretmenleriyiz!

Siyasal iktidara değil, halka ve öğrencilere karşı sorumlu olduklarını dile getiren Ünsal; “Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ yapılmasını, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasını değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle, çalışma ve yaşam koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki, dünyanın her yerinde eğitim emekçileri siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumludur.

Eğitim Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın, eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, haklarımız ve geleceğimiz için bütün eğitim ve bilim emekçilerini birlikte mücadeleye davet ediyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here