Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

0
21

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanı verilmesinin ardından kutlanmaya başlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, törenlerle kutlandı. Öğretmenler günü nedeniyle tertip edilen resmi törenler kapsamında ilk olarak Atatürk’ün manevi huzuruna İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu tarafından çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aldığımız minik öğrenciler de Öğretmenlerine duydukları sevgiyi; “Bugün Öğretmenler Günü. Bütün Öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Onları çok seviyoruz, bizim için çok şey yapıyorlar. İyi ki varlar” şeklinde dile getirdiler.

Anıt Alanındaki çelenk töreninin ardından İskenderun Belediye Kültür Sarayında bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Aday öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşmaların yapılmasının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende son olarak Abdullah Sayek Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerinin hazırladığı “Ben Öğretmenin” adlı oratoryo sahnelendi ve ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here