Ülkemizin Kültürü (3)

0
12

Değerli okurlarım, kültüre tepeden bakan kişilerin ve de toplumların, çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını; kültürün zamanla oluştuğunu ve parayla satın alınamayacağını İskenderun Gazetesi olarak altını çizerek belirtmek istiyoruz. Kültüre başvurmakla, önemli bir konuya zemin hazırlamaya çalıştık. Bütün sporseverleri, tüm futbol takımlarımızı ve özellikle yöneticileri çok yakından ilgilendiren gerçekten önemli bir hadise!

Merak ettiğinizi biliyorum. Merakınızı gidermek için de anlatmaya başlayacağım. Hepimizin bildiği gibi, her futbol takımının, sol kolunda pazubant olan bir kaptanı bulunmaktadır. Takımlarının başında sahaya çıkan bu oyuncular, önce saygın bir kişiliğe sahiptir, liderdir, motivasyonu en üst düzeydedir, bu özelliğini arkadaşlarına yansıtacak düzeydedir.

Şimdi sizlere kaptanların özelliklerini, avantajlarını, dezavantajlarını anlatmaya çalışacağım. Her toplumun kendi yarattığı, içinden çıkardığı bir lideri vardır. Gözler ondadır ve onu örnek alırlar. Birçoklarının da idolüdür o lider.

Peki, Futbol takımlarımızın lideri olmaz mı? Nasıl olmaz, takımın olmazsa olmazıdır o oyuncular. Sık sık görürüz ya sol kolunda pazubant, yere sağlam basa-basa santraya doğru takımının başında yürüyen, arkadaşlarını motive eden, santra yuvarlağında hakemlerle ve rakip takımın kaptanıyla tokalaşıp başarılar dileyen, genellikle yapılı ve de yakışıklı…

Bittimi zannediyorsunuz, dahası var. Yenilgiyi kabullenmeyen, sahada basmadık yer bırakmayan, atılan gollerde ve galibiyetlerde pay sahibi olan, taraftarların medar-ı iftiharı, işte kaptan denilen futbolcu odur.

Ülkemizde, Avrupa aslanı namıyla maruf bir futbol takımımız var. Geçenlerde bu futbol takımımızda bir skandal yaşandı. Her futbol takımında böyle olumsuz yaklaşımlar yaşanır ama bu kulübümüzde yaşananları, belki de kültürüne yakıştıramadığımız için skandal olarak değerlendiriyorum.

Ve de yerel futbol takımlarımız! Bizim takımlarımızda böyle dengesizlikler yaşanmasın diye bu konunun üstüne ısrarla gidiyorum.

Şunu da belirtmek isterim ki bugüne kadar yayınlanan binlerce makalemin sadece üçünde, isimsiz bile olsa, başka futbol takımlarından söz ettim. O kadar da olsun! Onları futbolumuzdan dışlayamayız, görmezden gelemeyiz, başarılarına burun kıvıramayız, varlıklarını kesinlikle inkar edemeyiz.

Unutmayalım ki, onlardan birisi gönlümüzü doldurmuş durumda, onlarla yatıp, onlarla kalkmıyor muyuz? Ben, yerel sporumuz dururken onlarla uğraşmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Ayrıca o büyük kulüpleri yazıp çizen o kadar kalemşor var ki, saymakla bitmez. Onlar yollarına o şekilde devam etsinler, biz de yerel sporumuzla haşir neşir olalım. Yerel sporumuzun sorunlarıyla yakından ilgilenmek bizim asli görevimizdir. Öyle kabul ediyoruz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here