Topal; “Altınözü Altınkaya Göleti ve Sulaması Projesi Ne Zaman Tamamlanacak?”

0
191

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Altınözü ilçesinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’na taşıdığını açıkladı.

Altınözü için son derece önemli olan Enek tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin ne zaman faaliyete geçeceği yönünde genel kurulda bir soru yönelttiğini kaydeden Topal; “Altınözü Altınkaya Göleti ve Sulaması Projesi ne zaman tamamlanacaktır? İlçenin en önemli gelir kaynağı zeytinciliktir. İktidarın zeytinlik sahaları ranta açacak yasal düzenleme çabasını şiddetle eleştiriyoruz. Altınözü’nün nüfusunun yüzde 90’ı tarımsal faaliyetlerle uğraşmaktadır. Halkın en önemli gelir kaynakları zeytin, buğday ve tütün ürünlerine dayanmaktadır. Gelir seviyesi düşük bir bölgemizdir ve Enek’te planlanan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi hem bölge hem de ilçemiz ekonomisinin kalkınması için son derece önemlidir. Ne zaman faaliyete geçecektir?

Altınözü’nde 301.160 dekarlık alan tarım yapmaya müsaittir ve 30.430 dekarlık kısmı sulanabilmektedir. Altınözü Altınkaya Göleti ve Sulaması Projesi ne zaman tamamlanacaktır?  Altınözü’ndeki tarım alanlarının yüzde 52’sini zeytinlikler oluşturuyor. Türkiye’deki zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 15’i doğu Akdeniz çanağında yapılıyor. Hatay’daki zeytin varlığının yüzde 30’u Altınözü’nde. Zeytinlik sahalarını ranta açmaktan vazgeçecek misiniz?” şeklinde sorularla konuya açıklık getirilmesini istedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here