TOKİ’nin Hassa’da İnşa Edeceği 248 Adet Konutun Temeli Atıldı

0
116

hassa toki temel1Hassa Karşıyaka Mahallesi Toruk Mevkii Tünel Kalıp Sistemiyle yapılacak olan 248 Adet Konut’un temeline ilk harç, kurban kesilerek ve dualar eşliğinde konuldu.

Projesi iki yıl önce yapılan, dar gelirli vatandaşlar ve muhtaç ailelerin istihdam edileceği TOKİ Konutları, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşinin 450 günde tamamlanması planlanıyor.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, 248 sıcak yuvanın Hassa’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Hatay’ın güzel ve şirin ilçesi bundan böyle alt yapısıyla ve çevre düzenlemesiyle daha modern ve daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmektedir. İlçemiz, gün geçtikçe değişerek daha da gelişmektedir. Yeni projeler ve yeni yatırımlar şehrimizde hayat bulmaktadır” dedi.

hassa toki temel2

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise yaptığı konuşmada; “Sosyal Devlet anlayışının bir gereği olarak 19.380 m2 alana yapılacak olan TOKİ konutlarıyla  Hassa’nın yeni konseptine uygun modern bir şehrin ilk adımları atılacaktır” dedi.

Bugün itibarı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 134 yeni konut başvurusu yaptıkları müjdesini veren Kaymakam Mustafa Pala, temeli atılan TOKİ Konutlarının inşaatı %50 düzeyine geldiğinde müracaatlarının SYDV Müdürlüğünce alınacağı, ödemelerin 12 yıl süreli aylık 130 TL ile toplam 35.000 TL olduğunu, 21 yaş ve üzeri şahısların başvurabileceğini ve %10 oranında toplan 25 adet konutun engelli vatandaşlarımıza ayrıldığı belirterek, evlerin noter huzurunda kura ile belirleneceğini söyledi.248 adet konutun temeli, kesilen kurbanların ardından dualar eşliğinde atıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here