Taygun Cantürk, Hatay’da Altı İlçenin Hatay Büyükşehir Belediyesi Sorumlusu…

0
560

Taygun hocayı, tesadüfü şekilde tanıdım ve tanıdığıma çok memnun oldum. Tam bir görev adamı onunla konuşurken dahi gözleri görev yapmanın huzuruyla yorgun ve mutluydu. Bir ara söylediği ‘Söz vermek, can vermekten zordur’ sözünü beynimde bayağı tahlil ettim. Bu söz öyle yabana atılır cinsten bir söz değildi.

Konuşurken dahi, oturduğu yere sığmıyor ve bana bölgemle ilgili yaptığı görevlerini anlattıkça resmen kabına sığmıyordu. Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetkilerini anlatıyor ve anlattıkça anlattıklarının hayata geçirilmesinin keyfini yaşıyordu.

Belen, Arsuz, İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin sorumluluğu altında olan ilçeler. Bu ilçelerimize yeni yollar, yeni sosyal tesisler, dağ ve bayır yollarının tamamı, anlayacağınız vatandaşlarımızın rahatı ve gelecekte yaşayabileceği sosyal çalışmaların takipçisi olarak, vatandaşa verilen sözlerin yerine gelmesinde, getirilmesinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın tüm talimatlarını yerine getiren yegâne bir görev adamı. Çalıştığı personelleriyle samimi, ciddi diyalog içerisinde, sözlerine ve çalışma periyoduna dakik şekilde takip etmesini başaran Taygun hoca için tebriklerimi iletiyorum.

Toplumsal bir rica için yanına gittiğimde; bana o bahsedeceğim yeri gece 03.00 dolayında gezdiğini ve denizin taşkınlıklarıyla kapanan kıyı şeridinin, ancak ve ancak yapılacak bir projelendirme ile set yapılması gerektiğini anlattı. Daha sonra kaba dolgu ile doldurulduktan sonra, üstüne beton dökülmesini söylerken, bahsedilen mıntıkanın zamanın valisi tarafından Büyükşehir Belediyesinden alınarak, ilçe belediyesinin yapımına devredildiğini de sözlerine ekledi.

Dahası boş durmamış İskenderun Belediyesinin Başkan Yardımcılarından Kemal Nadir Ünal ile görüştüğünü ve bu yerin acil şekilde yapılması konusunda kendileriyle mutabakata vardıklarını söyledi.

Sorumluluğumda bulunan tüm ilçe belediyeleriyle çok güzel diyaloglar içerisinde bulunduklarını öncelikle vatandaşın tüm sorunlarında birlik ve beraberlikle görev yaptıklarını bana söylediğinde, bu bölgenin bir insanı olarak ne yalan söyleyeyim anlattıklarıyla çok gururlandım. En sevindiğim konu siyaset üstü çalışmaların gerçeğini kulaklarımla duyduğumda içindi.

Geçmişte bu siyasetin ters bağlamlarıyla görevler tam manasıyla yerine getirilmiyordu. O şuranın, bu buranın sözleriyle sarsılıp duruyorduk. Bir yere görev yapılıyor diğer yere görev yapılsa dahi çok uzun sürelerden sonra yapılıyordu.

Burada Büyükşehir Belediye Başkanını da gönülden tebrik ediyorum. Bu altı ilçemizde, siyaset üstü görevler yapılıyorsa, Hatay’ın diğer ilçeleri bu güzel yakınlaşmalardan üstün şekilde payını alıyordur. Bazen bölgemizde kıraç atıl duran yolların kısa sürede yeni asfaltlamalarla düzenli şekilde yapıldığına çoğumuz şahit oluyor. İstenen görevler bir anda olmuyor. Sıralama ve ihtiyacı olan yerler öncelikle yapılıp vatandaşların hizmetlerine sunuluyor.

İskenderun Teknik Üniversitesinin yüz yılımızın şekline doğru yaklaşımında büyük payları olan Hatay Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırım projeleriyle bölgemizde de adı çok sık şekilde konuşulmaya başlandı. Bölgemiz insanları huzurlu mutlu, yaşam kriterlerinin değişimini hak ediyor.

Son kırk yıl özellikle şehrimiz, zamanında yapılamayan plansızlığın neticesinde çok ıstırap çekti. Yazın yapılamayan yolların tozlarını pisliğini ciğerlerimize çektik. Kışın ise çamur deryalarının içerisinde yüzdük. Şu zamanda hala yapılamayan çok yerler var.

Teknoloji her an değişiyor. Bir bakmışsınız fiber internet hattı derken doğal gaz hattı su irsaliye hattı ile çoğu yerler kazılıyor kazılmasına da anında kazılan yerler, hemen kapatılıp asfalt işlemleriyle eski haline dönüşüyor. Demek ki Büyükşehir olmamızın çok nimetleri var. Tek Belediye’ye bağlı olduğunuzda işler öylesine kır-dök yenisini yap derken o belediye değişiyor başkası geliyor, bu sefer o kırıyor ve diğerlerinin yaptıklarını onarıyor. Burada eziyet çeken vatandaş oluyordu.

Taygun hoca ile kısa bir sohbetimiz oldu ama kendimde eksikliğini hissettiğim çok konulara da açıklık getirmiş oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kardeşimin ilçe sorumlularında gösterdiği üstün seçiciliğinden dolayı, şahsında tüm görev yapanları tüm kalbimle tebrik ediyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here