Su Gibi Aziz Olun

0
85

Değerli okurlarım, mübarek Ramazan hoş geldi sefa geldi ve de hangi ayda geldiği de fazla önemli değil. En sıcak günlerde de gelir, dondurucu günlerde de bizlere misafir olur.

İkamet ettiğim mahal, muhtemelen bölgenin en güzel, şirin yerlerinden birisi. Cenab-ı Allah daha güzellerini herkese nasip etsin. Yılın büyük bölümünde denizle, doğayla ve özellikle çam ormanlarıyla göğüs göğsesiniz. Böyle bir ortamda güneşin batarken sunduğu güzellikleri anlatmadan geçemem.

Bildiğiniz gibi, güneş batarken yazıyla ifade edilmeyecek bir aydınlık olur, o ilahi ışık çiçekler üzerinde de etkisini gösterir ve kırmızı renkte olanlar adeta kızıla bürünür. Böyle bir ortamda şairler ilham kazanır, sevenlerin sevgisi aşka dönüşür insanlar bu emsalsiz güzelliklerden ilham alırlar. Faniler kötülük düşünmeye vakit bulamazlar, o gün batışı sakinleri başka bir âleme götürür.

Oruç tutanların da gözleri saatlerindedir haklı olarak. Burada günlerin uzun ya da kısa oluşu söz konusu değildir. Çok kısa ve çok uzun günlerde de bu önemli görevi ifa ettik. Hamdolsun. Yüce Allah yarattıklarını susuz bırakmasın, su için yollara düşürmesin ve suyun kıt olduğu yerlerde bu hayat veren sıvının değeri anlaşılıyor ya o da başka mesele. Sizler su gibi aziz olun…

Yüce Allah yarattıklarına böyle bir lütufta bulunmasaydı yani su olmasaydı, açıkça söylemeliyim ki; bunu düşünmek bile istemiyorum, siz de düşünmeyin… İnsanın su olduğunu ve suyun da resmen yaşam olduğunu bütün samimiyetimle belirtmek isterim. Çünkü suyun yerini, tutacak hiçbir şey yok.

İnsanlar yaşlandığında boylarının kısalmasında vücuttaki su oranının düşmesinden kaynaklanmaktadır. Su hayattır ve onsuz yaşamın olmayacağını da hepimiz bilmekteyiz. Bizlere hayat veren bu sıvının değeri yaz aylarında daha çok artar ve de değer kazanır.

Efendim, sıcak yaz aylarında suyun çok kısıtlı olduğunu bir an için düşünelim. Çiçekler solmuş, çimenler sararmış, yaşam yok olmak üzere. Böyle bir yaşama duçar olmamak için de suyun kıymetini bilmek ve onu değerlendirmek gerekmektedir.

Neden?

“Su Gibi Aziz Olun”  diyoruz ya, işte ondan. Unutmayalım ki, su rahmettir ve Yüce Allah’ın yarattıklarına en büyük lütfüdür. Suyu yudum-yudum için ve öyle tadına varın. Yudum-yudum için ki, bütün hücreleriniz bundan yararlansın, bayram etsinler, can kazansınlar. Su her konuda bizlere yardımcıdır.

Mübarek Ramazan ayının şu günlerinde suyun kıymetinin daha da iyi anlamalı ve su kaynaklarımızın israfından uzak durmalıyız. Su hayattır, hayatta sudur. Her şey suya muhtaçtır. Su gibi aziz olun. Tuttuğunuz oruçlar kabul ve makbul olsun. Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here