Erhan Aksay Futbol Turnuvası Körfez Grubu Maçları Başladı

0
219

Şöhretler Geçidi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’ın Anavatana katılışı kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın İskenderun Körfez Grubu maçları Vali Rahmi Doğan’ın ilk vuruşu yapması ile başladı. Körfez Grubu müsabakaları öncesinde Karaağaç Spor Tesislerinde gerçekleştirilen açılış töreni şöhretler geçidine sahne oldu.

Salı akşamı gerçekleşen maçta; Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Başkanı Düzen, Fenerbahçeliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Düzen, Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve uzun yıllar Türk futboluna hizmet eden spor adamları forma giyip sahada ter döktü.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Antakya ve İskenderun Bölgesinden çok sayıdaki gazetecilerin de takip ettiği turnuvada, protokol üyeleri ve spor adamlarından oluşan takımlar sahada kıyasiye mücadele etti.

Bu yıl 35’cisi düzenlenen Erhan Aksay Turnuvası hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş; “35. Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın Körfez Grubu açılış maçına hoş geldiniz. Bu turnuva, 35 yıllık geçmişi olan ve en çok katılımın sağlandığı büyük bir organizasyondur. Antakya grubunda 46, İskenderun grubunda 21 takım ile turnuvayı başlatıyoruz. Turnuvada 3 aylık sürede 350 karşılaşma oynanacak. Bizi burada onurlandıran Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a, şöhretler karmasına ve seyircilerimize çok teşekkür ediyorum. Turnuvada mücadele eden bütün takımlara başarılar dilerim” dedi.

Maça başlamadan önce düşüncelerini paylaşan Vali Doğan ise; “Erhan Aksay Turnuvasında 20 gün önce Antakya ayağının açılışını yapmıştık, bugün de İskenderun’dayız. 35 yıldır büyük bir heyecanla devam eden bu güzel turnuvada sembolik de olsa sizlerle birlikte olmak istedim. Sporun sevgi, saygı ve kardeşlik demek olduğunu gösterebilmek için sizlerle birlikteyiz.  Maçların fair play çerçevesinde yapılacağına inanıyor ve tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullanarak başlama vuruşunu yaptı.

Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı ve Erhan Aksay Futbol Turnuvası Körfez Grubu organizasyon sorumlusu Ayhan Dik, katılımcılara teşekkür etti.

Karşılaşmada Yedi Gol Oldu!

HBB Başkanı Lütfü Savaş, katılımlarından dolayı, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’ya, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’e, maçın hakemleri ve futbolculara çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Eski Hakemlerden Tuncay Tolungüç, İhsan Yürek ile Çağlar Özkay’ın yönettiği açılış karşılaşmasında Hatay Valisi Rahmi Doğan attığı üç golle hat-trick yaparken, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 1 gol atıp, 1 golün de pasını verdi. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ta attığı güzel golle maçın sonucunu belirledi. Protokol üyeleri: 5 Şöhretler karması: 2. Şöhretler karmasının gollerini Feyruz Günay ile Sezai Kök attı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here