Sporcu Neden Sakatlanır? (5)

0
25

Değerli okurlarım, sporcu sakatlıklarını anlatacağım ama şu anda önümde bir kedinin yenidünyaya getirdiği yavrusunu nasıl yaladığını görüyorum. Resmen gözü açılmamış yavrusuyla mutlu oluyor. Cenab-ı Allah onlara öyle özellikler vermiş ki, bu hasletler insanların ulaşamayacağı yerlerde.

Toprak altında yaşayan canlıları konu dışında tutacak olursak, vahşi ormanlarda yaşayan hayvanların tümü aşırı sıcaklarla ve kuraklıkla boğuşmak zorundadır. Sağlıklı olmayanların ve özellikle güçsüz olanların yaşama şansı fazla değildir.

İnsanlara gelince; teknik, teknoloji ve aklınıza neler geliyorsa insanların hizmetine sunulmuştur. Akıl ve fikir sahibi olmaları da en önemli özellikler. Bütün bu avantajlara rağmen, akıl fikir sahibi bu yaratıklar, dünyada milyarlarca insan açlıkla ve hastalıkla mücadele ederken, onlar insanlığı yok etmek için silah icat ediyor ve bu işlere de milyarlarca dolar yatırım yapıyor.

Oysa silah-milah, uzay-muzay her neyse. Buralara harcanan paralar insanlığın hizmetine kanalize edilse insanlar ne kadar mutlu olurlar değil mi?

Efendim, futbolcular neden sakatlanır? Futbolu oynamış olalım ya da olmayalım. Bir sporcunun sakatlanması doğal bir hadisedir. Mutlaka doğru bir ifade, fakat bir de bir maç oynayıp, üç beş hafta sakat olanlar bulunmakta ve bunu yakından biliyoruz. Bu sakatlıkların türlü nedenleri vardır…

-Sporcu yeteri kadar uyumazsa,

-Sporcu yeterli beslenmezse,

-Sporcu idmanların hakkını vermezse,

-Sporcunun seks hayatı düzenli değilse…

Sözü buraya getirmişken, bir futbolcu tüm dezavantajlara rağmen çıkıp futbolunu oynuyor ve takımının başarılı olmasını sağlıyorsa, hiç kimse bu futbol için olumsuz şeyler söyleyemez. Ancak, bu her sporcu için geçerli değildir. Hatta bu başarılı oyuncu için de bir süre sonra geçerli olmayabilir.

Futbolcunun antrenman zafiyeti (kondisyon) futbolcunun paraya doymuş olması, futbolcunun kariyerinin sonuna gelmiş olması… Sözünü ettiğim o istisnai futbolcular o kadar az ki, ara ki bulasın. Günümüzde öyle futbolculara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here