Sporcu Neden Sakatlanır? (3)

0
33

Değerli okurlarım, futbolu oynayanlar, sakatlığın önemini daha iyi bilirler. Daha gerçekçi bir ifadeyle, sakatlık sporcuların korkulu rüyasıdır. Daha da güncelleştirdiğimizde, yaşanan sakatlıkların motivasyona etkisini, form düşüklüğünü, forma şansının azalmasını, duygu ve düşüncelerdeki tahribat, bunları alt alta koyup topladığımızda, sporcunun ödeyemeyeceği kadar yüklü bir fatura ortaya çıkar.

Sakatlanan oyuncu, takımının önemli futbolcularından biriyse, sistemin değişmez futbolcularından biriyse, o zaman futbol takımının da kaybı daha da artıyor. Doğal olarak teknik direktörler bu tür sakatlıklara daha fazla üzülenlerdir. Dikkat ederseniz, nerelere kadar gidiyor ve nelere mal oluyor.

Sakatlıkların takıma verdiği zararlar, bu saydıklarımla sınırlı değildir. Hele bir de şans yanlarında değilse, söyleyecek fazla bir söz yok, zararın ziyanın karekökünü yaşarlar. Bir futbol takımında yaşanan sakatlıklar, eğer birden fazlaysa, takımın morali bozulur, puan kayıpları yaşanır, puan cetvelindeki yerleri de mumla aranır hale gelir.

Tecrübesiz çalıştırıcıların yaptırdığı bilimsel olmaya antrenmanlar, her dönemde futbolcuların aleyhinde olmuştur. Bilinçli olarak yapılan beslenme ve antrenmanlarla bazı fiziksel sakatlıkların önüne geçilebilir. Bu konuda futbolculara da büyük görevler düşmektedir.

Antrenmanlar gerektiği gibi yaptırılmazsa, beslenme yetersiz olursa, motivasyon noksanlığı yıllardan beri, devam ederse, kendini ispatlamamış hocalara (!) itibar edilirse, ne olur biliyor musunuz? Kendi sahanızda da yenilirsiniz, deplasmanda 2-0 galipken, berabere kalırsınız. Bunun ötesinde başka bir şey olmaz…

Futboldaki sakatlanmaları genel olarak toplayabiliriz. Hepsi de önemli olduğu gibi, sporcunun spor yaşamını ters yönde etkiler.

-Menüsküs (kalça ve diz yaralanmaları)

-Disk yaralanmaları

-Omuz, kol ve el yaralanmaları,

-Üst teneffüs yolları, vokal enfeksiyonları

Çok iyi bilinip de nedense ciddiye alınmayan antrenmanlara değinmek istiyorum. Bunu en fazla amatör gençlerimiz yapıyorlar ama profesyonellerin de yapılarında mevcut. Antrenman sahasına çıkar çıkmaz topu tekmeleme hastalığı! Onu da yarınki sayımızda sizlere sunacağım. Belki amatör gençler ve hocaları sözümü dinlerler.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here