Şahutoğlu’ndan Başarılı Kanser Cerrahisi Ameliyatı

0
244

Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu, başarılı bir kanser cerrahisi ameliyatına imza attı.

61 yaşındaki hastanın bağırsak tümörü ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Şahutoğlu, uzun süredir sıkıntı yaşayan, farklı hastanelerde tedavi görmüş olan hastasının, ameliyatı gerçekleştirmelerinin akabinde bir hafta içerisinde vücut fonksiyonlarının normal seyrine döndüğünü kaydetti.

Yaptıkları ameliyat ve takibi hakkında bilgiler aktaran Şahutoğlu; “Fevzi bey bize bir hafta önce, muhtelif hastanelerde tedavi gördükten sonra şiddetli bir karın ağrısı ve karında şişkinlik şikayeti ile başvurdu. Çok kısa bir süre içerisinde yaptığımız değerlendirme sonucunda ileus yani bağırsak tıkanıklığı teşhisini koyduk. İleusun, tıkanıklığın bağırsak tümörüne bağlı geliştiğinin teşhisini koyduk ve hemen ameliyata aldık.

Çünkü karında çok ciddi anlamda bir şişkinlik, bağırsaklarda tıkanıklık, bu tıkanıklık ve şişkinliğin hem kalp hem akciğer üzerinde çok ciddi baskı yapıcı etkisi olduğunu gözlemledik. Kısa bir hazırlık aşamasından sonra Fevzi Bey’i ameliyata aldık. Makatın çıkışına yakın 6-7 santimde bağırsağı %100 oranında tıkayan tümörün varlığını tespit ettik. Bu yönde bir ameliyat gerçekleştirdik. Bağırsaktan yaklaşık 50 santimlik bölümü aldık. Kalın bağırsak normalin yaklaşık 3-4 katı büyüklüğünde genişlemeye maruz kalmıştı. Bu süreci rahatlatma adına kalın bağırsağı karın duvarına kolostomi yöntemi dediğimiz yöntemle bağladık. İlgili kısmı kestik aldık ve hastamızı bu süre zarfında medikal tedaviye aldık. Bir haftalık bir takip-tedavi sürecinde gayet iyi bir sonuç elde ettik. Bağırsakları eski haline geldi, enfeksiyonla mücadelemiz de ciddi bir mesafe kat ettik. Akciğer ve kalbe yönelik tedaviler netice vermeye başladı. Kolostomi torbası iyi çalışıyor, ağızdan beslenmeye başladı. Hastamızı taburcu etme aşamasına getirdik. Çok ciddi ve büyük bir operasyon geçirdi hastamız ama hastamız da hasta yakınlarımız da bu sürece çok uyumlu bir performans sergilediler. Elbette ki bu tip vakalar sadece hekimlerin, hemşirelerin, sağlık personelinin gayretiyle değil hastanın ve hasta ile ilgilenen refakatçilerin uyumu tedavinin başarısında son derece önemlidir. Ben hem ekip arkadaşlarıma, hem de hastama ve yakınlarına bu ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Her zaman söylediğim gibi artık onkoloji (kanser) vakalarının tedavileri, bölgemizde çok rahatlıkla tecrübeli kadrolar vasıtasıyla yapılabilmekte. Palmiye Hastanesinde bu süreci başarıyla yürütebildiğimizi ifade etmek istiyoruz. Biz bu vakaların şehir dışına taşınmasından ziyade, hastaların tedavilerinin kendi evlerinde, kendi kurumlarında gerçekleştirilmesi taraftarıyız. Böyle ciddi bir operasyonu başarıyla yapmış olmanın mutluluğunu, iyi bir sonuç almanın da gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Hasta Fevzi Özgün (61) ise Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve ekibine teşekkür ederek; “Ben ölmüştüm geri dirildim. Bana şifa veren, beni hayata döndüren öncelikle doktorum Yılmaz Şahutoğlu’na çok teşekkür ederim. Palmiye Hastanesi ailesine de sonsuz teşekkürler” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here