Sorumluluk Bilinci Yüksek Bireyler Yetişecek!

0
160

ikem koleji19İkem ve Hürriyet İlkokulu’nun ‘Benim Mavi Düşlerim’ Projesi Tamamlandı

Hürriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Özel İkem Koleji seramik kulübü öğrencileri ile ortak planlanan ‘Benim Mavi Düşlerim’ konulu seramik çalışmaları, toplam 12 ders saatinde İkem Koleji sanat atölyesinde tamamlandı.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren İkem Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Salkın; “Çalışmalarımız İkem Koleji pilot sınıflarımız ile Hürriyet İlkokulu öğrencileri ile duvar çalışması olarak tamamlanacaktır. Yaptığımız işlerin resmi açılışının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kısa zamanda yapılacağı müjdesini verebilirim.

ikem koleji20

İkem Sanat Atölyesi sosyal sorumluluk projesi ile Sanat Eğitimi yoluyla çocukların psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlama; Sanat Eğitimi yoluyla toplumda, ruhsal bakımdan sağlıklı, katılımcı, girişimci, özgüvenli, kendini ifade edebilen, estetik değer yargıları gelişmiş bireyler ortaya koyabilme; Farklı çevrelerden gelen çocukların, toplumla bütünleşmelerini, etkin iletişim ve insan ilişkileri konularında deneyim kazanmalarını sağlama; Öğrencilerin aktif katılımları ile sanat alanında gizil güçlerini ortaya koyan, yaratıcı, üretken, paylaşımcı, sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmeyi sağladık.

Bu proje ile çocukların görsel çalışma grupları içerisindeki paydaşlarıyla, öncelikle kendi çevresi ve şehrinde sonra Türkiye’deki benzer gruplarla ve daha sonra dünyadaki benzer çocuk gruplarıyla iletişim ve işbirliğini sağlama; Takım çalışmasını, ortaklık, iletişim konularında bilinçlenmelerini sağlama; Sanat eğitimi yoluyla, çocukların psiko-sosyal gelişimleri konusunda kamuoyunu bilgilendirme, ilgiyi çekme, böylece toplum kökenli, toplumla bütünleşen değişim programlarını gerçekleştirme; Öğrencilerimiz sanat yolu ile kendi toplumunun geçmiş zenginliklerine sahip değerleri benimsemesini ve özümsemesini sağlama; Çalışmalara katılacak çocukların ve ailelerin sanat eğitimine verdiği önemi arttırma ve bilinçlendirme kazanımları edinilmiş olacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here