Mesleki Açık Öğretim Liselerine Kayıtlar 14 Şubat’ta Son!

0
58

mesleki açık öğretimİskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıtların 14 Şubat 2014 Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi.

Özellikle kadınlara yönelik mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasının amaçlandığının ifade edildiği açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci aşaması olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” ile eğitimi yarıda kalan kadınlarımızın mesleki eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Sayın Başbakanımızın eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde İlimizde Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’in eşleri hanımefendi Zehra Lekesiz’in öncülüğünde başlatılan bu proje kapsamında; Eğitim düzeyi düşük ve ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlarımızı mesleki açık öğretim liselerine yönlendirmek ve onları mesleki beceriler kazanmaları için desteklemek istiyoruz.

En temel insan hakkı olan eğitim görme hakkından çeşitli sebeplerle mahrum bırakılan kız çocuklarımızın da bu proje ile yeniden okula devam etmelerini sağlamak, istihdam edilebilir düzeye getirmek, projemizin bir diğer amacını oluşturmaktadır.

Bu doğrultuda daha önce 3 Şubat 2014 tarihinde başlayacağı duyurulan Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıtlar 13 Ocak 2014 Pazartesi günü başlamış olup, 14 Şubat 2014 Cuma günü sona erecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here