Sn. Hatay Valim Rahmi Doğan

0
111

Hatay ilinde görev yapmanız biz Hataylılar adına bir lütuf, bir heyecan, bir beklentilerimizi sefaya erdirmenizdir. Şimdiye kadar gelen valilerimiz tabi ki kendi karakterleri ve becerileri konusunda ilimize pek çok kalıcı eserler kazandırmıştır. Hala yaşayanları sevgiyle anarken, aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyorum.

Devlet ilişkisini devlete fazla yük getirmeden insanlığın hizmetine olacak kalıcı hizmetleri takip etmek ve geçmişten gelen ama bir türlü bitirilemeyen, bölgemizin mihenk taşları olacak yatırımların sizin sayenizde yeniden gündeme gelmesinin hazını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Siyasetin hiçbir zaman konuşulmadığı yerdesiniz. Hatay il ortamın içerisinde tıpkı arının peteğe bal bırakır misali canla başla görev başındasınız. Sizden evvel pek konuşulmayan yatırımların şimdi tam ortasındayız. Hangi yöne bakarsak bakalım, devletin gücünü görüyoruz.

Geçmişte çok yazdığım yatırımlar şimdi tam manasıyla gündemde. Kısa zamanda o kadar hızlı ve yerinde harekât halinde olduğunuzu görmekten dolayı bazen kendi kendime de sorduğum oluyor. “Siz Hatay ili ile ilgili bunca bilgi ve donanımı nasıl kısa zamanda elde ettiniz?”

Samandağ-Arsuz arası bildiğim kadarıyla devam eden bir projeydi. Ama bir anda bu proje rafa kaldırılmış gibiydi siz gelince aniden raftan indirildi ve gündeme geldi. İhalesi yapıldı, yüklenici görevi alarak hemen kolları sıvadı ve sizde gün ve gün bu projeyi yakinen takip ediyorsunuz. Hatay havaalanını yapan çok değerli, aynı zamanda görev aşkıyla yanıp tutuşan yüklenici, burada da yüklenici olarak yeniden karşımızda! Bu proje şanına uygun şekilde bir an evvel bitecek ve Hatay sahil şeridimiz Samandağ’dan Erzin Burnaz’a, hatta Yumurtalık Ceyhan’a kadar, kilometrelerce sahil şeridimize kavuşmuş olacağız. Bu çok güzel bir duygu… Yıllar boyu destanlar yazılacak bir görev aşkı.

Sayın Valim; İskenderun Arsuz arası devlet yolu deniz dalgalarından etkilenmesin diye tehlike arz eden bazı bölümlere (T) biçiminde dalga kıranlar yapıldı. Bu dalga kıranlar sahil kıyı şeridini koruduğu gibi aynı zamanda bölge insanlarımızı ve bölgemize gelen yabancıları kendine cezp ediyor. Çünkü dalgakıranların olduğu yerlerde, müthiş şekilde deniz kum yığınağı da oluşmuş durumda. Yaz sezonu olsun olmasın bu dalga kıranlarda yüzlerce insan kıyı balıkçılığı yapıyor. Dalga kıranların üstüne çıkan insanlar dizilmiş taşları atlamak zorunda. Ayakları kaydığı anda taşların arasında üzücü yaralanmalı kazalarda oluşuyor. Çocuk bayan hamile kadınlarda meraklı şekilde denizi önde seyretmek uğruna bu kazalardan nasibini alıyor.

Son düzenlemelere baktığımda bu dalga kıranların yol kenarları ufak taş kırıntılarıyla kaplanıyor. Valimiz bu güzellikleri her Arsuz seyahatinde görüyor. Dalga kıranların boşlukları bu taşlarla kaplandığında, vatandaşlar dalga kıranların üzerinde gezme zevkini kazasız belasız çıkartır diye şahsım olarak düşünüyorum.

Yine yıllardır atıl olan marina projemiz siz geldikten sonra gündemde. Her ‘Bir Temmuz Kabotaj Bayramında’ İskenderun’a gelen gezginci yat sahipleri yapılamayan marina yüzünden bölgemiz adına haksız yaptıkları propagandalarla şehrimizden ayrılıyorlardı. Çünkü İskenderun balıkçı barınağında ne su var, ne elektrik, ne de bayan ve erkeklere mahsus tuvalet. Yat sahipleri de yaptıkları bu sıkıntılı serzenişte haklıydılar.

İskenderun balıkçı barınağında düzenlemeler oldu olmasına da yine de bazı problemler giderilmiş değil. Halka açık tuvalet yok. Geceleri yanmayan ışıklar bazı art diyetli insanları buraya çekiyor. Vatandaşlar ister istemez gece yürüyüşlerinde tedirgin.

Hatay ilimizin problemleri sayenizde hızla çözüme kavuşuyor ve devletimizin sıcaklığı bizleri hoşnut ediyor. Bizlerin bilmediği ama insanlığımızın geleceği ile ilgili çok değişik projelerin takipçisi ve yapım gerçekleştirme özverisindesiniz. Hatay ilimize hoş geldiniz şerefler verdiniz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here