Sibel Can da İskenderun’dan Ev Alacak mı?

0
224

‘Kent’ veya ‘Şehir’ denince akla düzenli bir hayatın olduğu, hayat standardının da yükseklerde olduğu bir yaşam alanı akıllara gelir. Kentler, insan yerleşkesi dolayısıyla, kasaba, köy gibi birimlerden daha fazla nüfusu barındıran ve daha karmaşık bir yapıdır.

Türk Dil Kurumunun sitesinde ise ‘…Nüfusunun çoğu, ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanlarına kent ya da şehir denir…’ şeklinde bir ibareyle kentin tanımı yapılıyor.

Şimdi durup dururken bunları neden anlattım diye merak edilebilir. Hemen anlatayım, geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Feshane’de ‘Hatay Günleri’ etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinliğe “Güzel Kentimiz İskenderun’un Tanıtımı” amacıyla İskenderun Belediyesi de stant açarak iştirak etti. İskenderun Belediyesinin standını ziyaret eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, burada yaptığı açıklamada çok yakında İskenderun’un “Miami” gibi olacağını söyledi.

Başkan Seyfi Dingil’in konuşmasını hatırlatmak gerekirse tam olarak şöyleydi; “…İskenderun birkaç yıl içerisinde Miami gibi olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hatay çok güzel bir şehir ama İskenderun Hatay’ın çileği! Amanos Tüneli projesinin tamamlanması ile birlikte, bölgenin dinamosu olacak. Bu proje Türkiye’nin en büyük istihdam projesidir…”

Yani Başkan, Amanos Tüneli Projesinin tamamlanmasının ardından İskenderun’un büyük bir öneme kavuşacağını ve bu sayede ‘Miami’ gibi olacağını anlatmak istemiş olacak ki biz yapılan bu konuşmadan bunu anladık.

İskenderun, yukarıda anlattığımız kriterlere göre bir Kent! Hem de bize göre önemli bir kent ama bazı nedenlerden dolayı son zamanlarda bu önem oldukça azaldı. Miami de bu standartlar baz alındığında bir ‘kent’ statüsünde! Ancak iki kent arasında bazı farklılıklar elbette ki var. En azından yaşam standardı, düzenli hayat ve ekonomik standart bakımından farklılıklar var. Başkan’ın ‘Miami’ gibi olacak hedefi makul ama yerel seçimlerin ardından 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ‘İskenderun’da gözle görülür bir iyileşme’ görülmezken, biraz uzak bir hedef gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti olan Miami, Atlas Okyanusu kıyısında bir kıyı kentidir ve orada en gelişmiş sektör turizm sektörüdür. Bizde ise turizm adına hiç bir şey kalmadı. Arsuz’umuz bile ayrı bir ilçe oldu. Yani Miami gibi olacaksak bunu ancak ‘Sanayimiz’ ile yapabiliriz.

Miami deyince aklıma ilk gelen isimlerden biri; Miami’de güzel bir evi olan ünlü sanatçımız Sibel Can oldu. Sahi, “İskenderun Miami gibi olunca, Sibel Can da İskenderun’dan ev alacak mı?”

& & & & & &

Bu arada kentimiz İskenderun, dünden bu yana bir ‘Bayrak Krizi’ ile Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Sahilimizdeki Atatürk Anıt Alanına asılan bayraklardan birisinin yıldızsız olduğu fark edilince, İskenderun birçok haber kanalına “birinci haber” olarak düştü. Gazeteci arkadaşımız Cuma Keseroğlu’nun haberi ile durum düzeltildi ancak bu yapılan hata günlerce konuşulacak gibi görünüyor.

Neyse, İskenderun Miami gibi olursa, ünlü sanatçımız Sibel Can’da İskenderun’dan bir ev alırsa, o zaman eksik olan yıldızımız da tamamlanmış olur.

Sevgi ve saygılarımla!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here