Sert; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleye Devam Edeceğiz”

0
136

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Mehtap Sert; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Kadına yönelik şiddet konusuna değinen İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Mehtap Sert, iki yıl önce erkek şiddetinin mağduru olan Esra Yalçın ve Beren Nazlı Yıldız için İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinin savcılık mütalaasına uygun oy birliği ile verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet cezasının Yargıtay tarafından oy birliği ile onandığını duyurdu.

Türkiye’de kadının, toplumsal cinsiyet eşitliliğinde hak ettiği noktaya ulaşması için erkek adalet değil gerçek adaletin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Sert; “Kadınların yaşadığı erkek şiddetinde en çok korktuğu şey aslında orada olma ile ilgili suçlanma korkusu. Gerçekleşen cinayetlerde bile kadınlarımızın ne giydiğinin, ne yaşadığının, ne söylediğinin olayın vahametinin önüne geçmesi kaçınılmaz olarak yaşanıyor. Bu süreçte karakolda başlayan ve mahkeme sürecinde de devam eden ötekileştirme politikaları kadınlarımızı mücadele alanlarından geri çekiyor. Basında sürekli 6284 sayılı yasanın başarısızlıkları konuşuluyor.

Kadınların ‘öldürülmüş olma gerçekliği’ değil kimin namusu olduğu tartışılıyor. Erkek adaleti bilinçaltımıza işleniyor. Ancak 04.02.2019 tarihli Yargıtay onama kararı, kolektif mücadelemizin eseri olan İskenderun Kadın Platformunun dayanışma ruhuna miat olmuştur. Çünkü İskenderun’da 28.03.2017 tarihinde erkek şiddetinin mağduru olan Esra Yalçın ve Beren Nazlı Yıldız için erkek adalet değil gerçek adalet işlemiştir.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinin savcılık mütalaasına uygun oy birliği ile verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet cezası Yargıtay tarafından oy birliği ile onanmıştır. Mücadelemizde haklı çıkmış ve kazanmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Dün olduğu gibi gelecekte de kimsenin namusu olmayacağımızın verdiği güçle yaşam hakkı elinden alınan Selin Çulha, erkek şiddeti mağduru Berfin Özek ve öz savunma hakkının takipçisi olacağımız Havva Zor için mücadeleye devam edeceğimizi ilan ederiz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here