Selin Sayek Böke; Tek Bir CHP’li Kalana Kadar Laikliği Savunacağız!

0
91

selin sayek böke11Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘yeni anayasada laiklik kaldırılmalı’ sözlerini eleştirdi.

Bu talihsiz sözlerinden ötürü Kahraman’ı istifaya çağıran Böke; “İsmail Kahraman, laikliğe, inanç özgürlüğüne, Atatürk devrimine açık bir saldırı yapmıştır. Cumhuriyete ve laikliğe yapılan bu cepheden saldırı, 14 yıldır AKP’nin fiilen uyguladığı laikliği ortadan kaldırma projesini dışa vuran, hesaplı, planlanmış, cüretkâr bir adımdır.

AKP’nin hedefi net, ne istediği bellidir. Laikliği ve demokrasiyi ortadan kaldırarak yerine siyasal İslam temelinde bir tek adam diktası kurmayı hayal ediyorlar! Buna karşı bizim tutumumuz açıktır. Şunu herkes iyi bilmelidir; Bizim için laiklik vazgeçilmezdir! Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece, tek bir Cumhuriyet Halk Partili hayatta olduğu sürece, bu topraklardan Atatürk devrimlerinin ve laikliğin silinmesine asla izin vermeyeceğiz!

Laiklik bu toplumun birleştirici unsurudur! Laiklik özgürlüklerin garantisidir! Laiklik demokrasinin olmazsa olmaz temelidir! Laikliğe, yani demokrasiye inanmadığını açıkça ilan eden İsmail Kahraman’ın demokrasinin kalbi olan TBMM’nin Başkanı olarak kalması düşünülemez.

İsmail Kahraman derhal istifa etmelidir! İsmail Kahraman TBMM Başkanlığından gitmelidir!” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here