Yaza Hazır Mısınız?

0
83

Değerli Okurlarım, soğuk kış günleri aheste aheste sona eriyor. Yurdumuzda kar yağışı olan bölgelerimiz olsa da, bu kültür sayfasını okuduğunuzda bahar gelmiş olacaktır. Şehrimizi sormayın, burada bahar havası kalıcıdır, eksik olmaz hamdolsun.

Sadede gelelim. Bahar mevsimini bağrımıza basıp, sıcak günlere kur yaptığımızda yapacak çok işleriniz olduğunu söylemeliyim.

Bu aylar yenilenme aylarlıdır sizler için. Soğuk havanın yıprattığı ellerinizden, uzun süre kapalı ayakkabılar içinde kalan, derisi kalınlaşmış ve de muhtemelen çatlamış ayaklarınızdan başlayalım dilerseniz.

Bu işin uzmanları sağlıklı ve güzel gözüken ayaklar için on günde bir bakım yani pedikür yapılmasını öneriyor. Gerçi bunlar bildiğiniz şeyler ama bir kez de benden duymuş olun. Özellikle topuk bölgesindeki ölü derilerin atılması tırnak batmalarının engellenmesi için yapacağınız bu işlem oldukça önemlidir.

Diyelim ki pediküre vakit ayıramıyorsunuz. O zaman ılık su içine yumuşatıcı yağlar, ayaklar için bakım ürünleri ekleyin. Ayaklarınızı bu suda bekletin, dinlendirin. Yumuşadıktan sonra kurulayıp topuk törpüsü ya da reklamlarda gördüğünüz o teknolojik aletle sertleşmiş ölü tabakayı temizleyin. Fakat o aleti ayağınıza fazla bastırmayın. Sessizce, kimseyle konuşmadan yumuşak hareketlerle uygulamaya özen gösterin.

Daha sonra tırnaklarınızın etrafındaki yumuşak etleri kesemden, geriye doğru ittirerek temizleyin. Bu fazlalıkları keskin makasla kesmeyi denemeye kalkmayın, kuaförde yaptırmanızda yarar var diye düşünüyorum. Nemlendirmede güncel etkili yağlar vardır, yumuşatıcıdır. O yağları içeren ürünler, ayak bakımınızı kusursuz şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Bakım kusursuz olsa da, dikkat etmeniz gereken bazı şeyler de vardır. Yanlış tırnak kesimi emeklerinizi boşa çıkarabilir. Özellikle ayak tırnaklarınızı düz olarak kesin, fazlaca dibe inmemeye özen gösterin. Aksi halde batık sorunu baş gösterebilir. Bunun için de tırnaklarınızı biraz uzun bırakabilirsiniz. Gereğinden fazla da uzatmayın, batık sorunu baş gösterebilir. Unutmayın ki, kimse sizi güzel ayaklarınızdan dolayı beğenmeyecektir.

öcal sanat20

Özellikle, sıcak yaz aylarında bakımlı ve güzel ayaklar dikkat çekicidir. Belki de kısmetiniz de açılır. Ancak, kimse beğenmezse beğenmesin, ayaklarınızı kendiniz beğenin yeter.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Eller, Tırnaklar Daha Önemlidir

Değerli okurlarım, iç karartan soğuk kış günleri sona erdi, eriyor. Bu aşamada tepeden tırnağa yenilenme, tazelenme zamanı. Peki bunun için neler yapmak gerekiyor, dilerseniz konuyu beraberce değerlendirelim.

Ev temizliği için ücret karşılığı birilerini bulabiliriz ama bulaşık için birini bulacağımız söylenemez. Bu nedenle diyorum ki; aşırı sıcak ve soğuk suların, temizlik ürünü ve deterjanların ellere, tırnaklara zarar vermesi tabidir. Zarar verebilir vermesine de, bunun korunması da mevcuttur.

Aşırı sıcak ve soğuk sulardan korunmak için, özellikle ılık sulara itibar edeceğiz. Ellerimiz ve tırnaklarımız yine hasar görüyorsa ki, mutlaka görecektir. Bunun için de eldiven kullanmayı öneriyorum.

Ellerinizi cildinize iyi gelen sabunlarla yıkayın ve bol suyla durulayın. Günde en azından bir kez ellerinizi, tırnaklarınızı yumuşak bir fırçayla fırçalayın.

Teninize, cildinize uygun bir bakım kremi ile günde 2-3 kez ellerinizi nemlendirin. Hani yüzünüzde kullandığınız (ölü derilerden kurtulmak için) kremleri, haftada bir kez elleriniz için de kullanabilirsiniz.

Kremle masaj yapın ve uygulamaya parmak uçlarından başlayıp dibe doğru devam edin. Avuçlarınıza ve ellerinizin üstüne de masaj yapmayı ihmal etmeyin. Bunun için en uygun zamanınız yatmadan önce olmalıdır.

öcal sanat5

El ve tırnak bakımı sadece bunlarla sınırlı değildir…

Hiç olmazsa ayda bir iki kez ellerinize kalın tabaka krem yada vazelin sürün ve pamuklu eldiven takıp uyumaya çalışın. Aklınıza bir şey gelmese bile uyumakta biraz zorlanacaksınız. Ancak sabah uyandığınızda ellerinizin ne kadar yumuşamış olduğuna tanık olacak ve hatta inanamayacaksınız bile.

Bitmedi…

Genel olarak bayanların gece bakımı meşhurdur ya. Bunun için de bazı önerilerimiz olacak. Söz dinleyen kazanır, benden söylemesi…

Gece yatmadan önce, bir kabın içine zeytinyağı koyun. Burada zeytinyağının kalitesi önemli değildir. Adına zeytinyağı densin yeterli.

Evet, bir kaba koyduğunuz o zeytinyağına ellerinizi batırın ve on dakika bekletin. Çıkarıp iyice kuruladıktan sonra pamuklu bir eldiven giyerek uyumaya çalışın. Sabahleyin uyandığınızda farkı göreceksiniz.

El ve ayak bakımı tamamlandıktan sonra sıra neye gelir dersiniz. Doğal olarak tırnaklara gelir. El ve ayaklarınızın hem sağlığı ve hem de estetik görünüşü açısından tırnak bakımı büyük önem taşımaktadır. Bunu kusursuz yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır…

El tırnaklarınızı haftada bir kez kesin. Kesmeyi beceremiyorsanız 2-3 günde bir törpüleyin, hem şekil vermiş ve hem de kısaltmış olursunuz. Törpülemek en iyisidir. Tırnakların ucu kalınlaşacağı için, kırılmaları da önler.

Tırnak bakımı, ya banyodan sonra yada ılık suda yumuşattıktan sonra yaparsanız işiniz daha da kolaylaşır. Ayak tırnaklarınız el tırnaklarından daha geç uzar. O nedenle ayak tırnaklarınızı üç haftada bir kesebilirsiniz.

Ayak başparmağı, tırnak batmasının yoğunlaştığı yerdir. Dipten kesmeyin, içeri doğru da değil, küt kesin.

Haftada birden fazla aseton kullanmayın. Aseton tırnağınızda kurumaya yol açacağından dokusuna zarar verir. Tırnak çevresindeki derileri yumuşak tutmak için özel üretilmiş yağlardan yararlanabilirsiniz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Bu Toprakların Kadını…

Şunu iyi bilin ki,

Sevmeye, sevilmeye, vazgeçmeye, terk etmeye,

Saygı görmeye, değerli olmaya,

İnanmaya, itiraz etmeye,

Gururlanmaya, gururlandırmaya,

Hissetmeye, kızmaya, üzülmeye,

Onaylamaya, onaylanmaya,

Çalışmaya, başarılı olmaya,

Ülkeyi zirveye taşımaya, taşımamaya

Cumhuriyeti korumaya, korumamaya,

Kürtaj olmaya, olmamaya

Sahip çıkmaya, sahip olmaya,

Tercih etmeye, tercih etmemeye,

Bisikletle, motosikletle gezmeye,

Mini etek giymeye, dans etmeye,

Çocuk yaşta evlenmemeye,

İktidardan hesap sormaya, sormamaya

Hayal gücünü göstermeye,

Bu saydıklarımın hepsine, ama en iyilerine daima layıksınız. Hepiniz laiksiniz biliyorum. Kadınlar gününü kutlamıştım, tekrar kutluyorum. Selamlarımla, saygılarımla…

Günün Sözü

Kadınlarımız En Büyük Güçtür

Öcal’dan İnciler

Kadın Deyip Geçme İktidarı Devirir!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here