CHP Gençlik Kollarından Oturma Eylemi

0
108

chp gençlik komitesi6Başkan Cem Karpuz; “Laiklik Anayasaya Savaş Meydanlarında Yazıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Gençlik Kolları Üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Laiklik açıklamalarını oturma eylemi yaparak protesto etti.

Sloganlar arasında grup adına açıklama yapan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, laikliğin masa başında değil, savaş meydanlarında yazıldığını ifade ederek; “Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın sözleri, onurunu ve şerefini ayaklar altına almıştır. Laiklik bir devrim ürünüdür. Devletin ve toplumsal yaşamın temel taşıdır. Laikliği tartışmaya açmaya cüret edenler iyi düşünmelidir. Laiklik, o Anayasaya masa başında ya da şeyhlerin dizinin dibinde değil, savaş meydanlarında yazıldı. Laiklik 1915-1923 yılları arası yaklaşık 400 bin şehit ve bir milyon gazinin kan bedeli olarak yazıldı.

chp gençlik komitesi7

“Siz Anayasadan Laikliği Kaldıramazsınız Ama Biz Sizleri Tarihten Sileceğiz”

Laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman açıkça Türk milletine meydan okumaktadır. ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler ve müritler memleketi olamaz’ diyen Mustafa Kemal’den aldığımız görev ile laiklik düşmanı İsmail Kahraman ve onun gerici zihniyetine sahip şeriat çağrısı yapan herkese meydan okuyoruz. Laiklik yoksa hayat da yok! Ekmek, su gibi ihtiyacımız olan Laikliğe saldıranlara karşı gözümüzü kırpmadan cevabımızı her zaman vereceğiz. Siz anayasadan laikliği kaldıramazsınız ama biz sizleri tarihten sileceğiz” diye konuştu.

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz’un açıklamasının ardından grup 1 saat boyunca oturma eylemi yaptı.

chp gençlik komitesi8

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here