Sarı; “Kurslarımız Topluma Ekonomik Destek de Sağlıyor”

0
401

halk-egitim1İskenderun Halkı, Halk Eğitim Merkezlerindeki Kurslara Büyük İlgi Gösteriyor!

İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, merkez bünyesinde faaliyet gösteren kurslar ve branşlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezlerinde 3 bine yakın kurs açılabileceğini ifade eden İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü, genelde halkın talep ettiği kursları açtıklarını belirterek; “Bizim bünyemizde bu dönem 200’e yakın kurs var, 18 bine yakın kursiyer öğrencimiz bulunmaktadır. Biz bu kurslarımızı kendi bünyemizde yaptığımız gibi yerel ve genel protokoller kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalayıp ortak kurslar açıp hizmetin yaygınlaşmasını sağlıyoruz” dedi.

halk-egitim2

Kalkınma Bakanlığına bağlı 3 tane ulusal projeleri bulunduğunu ve bu projeler hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili bazı bilgiler veren Müdür Suat Nesim Sarı; “1’i ulusal 2’si uluslar arası olmak üzere 3 tane projemiz var. Uluslar arası projelerden bir tanesi ülkemize gelen mültecilerin eğitimi ile ilgili. Avrupa, İsveç, Almanya ve İspanya ile beraber yürüttüğümüz bir projedir. Almanya, İngiltere ile beraber bilgisayar ve İngilizce öğretmenlerinin eğitimi ile ilgili bir proje de yürütüyoruz. Kalkınma Bakanlığı ve SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında yürüttüğümüz kurslarımız da var, bunlar gümüş işlemeciliği ve cam işlemeciliği çalışmalarıdır. 60 bayan kursiyerimiz bu eğitimi tamamladılar ve sertifikalarını aldılar” şeklinde konuştu.

Hayata geçirmeyi düşündükleri projelerden de söz eden Müdür Suat Nesim Sarı; “Bu yıl İş-Kur ile yazışmalarımız sonucu engellilere yönelik kilim-dokuma kursu planlandı. Özellikle üniversite hazırlık kapsamında öğrencilere Halk Eğitim Merkezlerinde destekleme ve eğitim kursu ücretsiz olarak veriliyor. Bir nevi bedava dershane gibi… Bu kurslarımıza gelen öğrencilerimizin yarısından fazlası üniversite sınavlarında başarılı olarak iyi üniversiteler kazandılar bu da aynı zaman da bizim kursumuzun başarılı olduğunu gösteriyor.

halk-egitim3

Bu kurslar topluma da ekonomik destek sağlıyor ve bedavaya ücretsiz bir şeyler öğrenerek aile ekonomisine katkı da bulunabiliyorlar. Öğretmen sayısı değişiyor. Her kursun bir öğretmeni var, bünyemizde hizmet eden kadrolu kadrosuz yüzlerce öğretmen çalışıyor. Öğretmenlerin bir kısmı Eğitim Bakanlığına bağlı, bir kısmı da ücretli öğretmenlik yapıyor. En büyük eksikliğimiz açılacak kurslarda yer sorunumuzun olmasıydı. Eski FEM Dershanesinin bize geçici olarak tahsis edilmesi ile sınıf sıkıntımızda azalmış oldu. Talep edilen kursların bir kısmı meslek kursları, bir kısmı da genel kurslardır. Meslek kursları sanatla ilgili olabiliyor, genel kurslar dil kursları, hobi kurslarıdır. Şu anda İşaret dili kursları çok tercih ediliyor” dedi.

İşaret dili kursunu İskenderun halkının neden çok talep ettiği konusunda da açıklamalarda bulunan Müdür Suat Nesim Sarı; “Sosyal farkındalık olsun istiyorlar, engelli vatandaşların yerine kendilerini koyarak bir şeyler öğrenme amacındalar. İşaret dilini öğrenmek istemelerini çok takdire şayan buluyorum” dedi.

halk-egitim4

Gümüş işlemeciliği, sedef işlemeciliği, cam, süs eşya yapımı, çocuk gelişimi kursları, mefruşat kursları, hasta kabul kursu, sporda da her branşın kursunun verildiğinin altını çizen Müdür Suat Nesim Sarı; “Aerobik, jimnastik, basketbol, voleybol dallarının hepsini kapsıyor. İskenderun Belediyesinin spor sahasında, tenis kortunda, kapalı spor sahasında, gençlik merkezinde bu kursların verilmesi sağlanıyor.

İskenderunlular sanat kurslarına çok büyük ilgi gösteriyor. Özellikle yağlı boya, tezhip, cam, süs eşyalarında bu tip kurslara ev hanımları daha çok ilgi gösteriyor aynı zamanda ev bütçesine katkıda da bulunuyorlar” dedi.

Dikiş Kursu Eğitmeni Meral Yeşildağ eşliğinde sürdürülen dikiş kursları da oldukça verimli ve neşeli geçiyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here