Sakatlık Süresi Uzarsa (3)

0
37

Değerli okurlarım, amatörlük, profesyonellik derken konuyu bakın nelere getirdik ama ayrıntılara girmeden de bir konuyu anlatabilmek de mümkün olmuyor. Profesyonel futbolcular, tecrübe ve deneyim olarak, amatörlere kıyasla daha donanımlıdırlar. En azından önemli sakatlığa maruz kalmamaları kendilerinin piyasa değerini arttırır. Profesyoneller bunun bilincindedirler.

Her ne kadar, şimdilerde statüleri biraz değişikliğe uğrasa da, gördüğümüz kadarıyla amatör yine amatördür, fazla bir değişiklik yoktur ya da bizler göremiyoruz. Rakip topu şutlamak üzereyken, bileğini topla kramponun arasına sokan futbolcu tamamen amatördür, başkası olamaz. Yerel amatör takımlarımızın hemen tüm hocaları ve oyuncuları beni iyi tanıyorlar da, ben hepsini tanıdığımı söyleyemem.

Muhtelif yerlerde, hangi sporcularla karşılaşsam, ya hafiften topallıyor ya da bir yerleri sızlıyor. Bu ufak tefek sakatlıklar, futbol oynamalarına engel olmasa bile, ilgi gösterilmezse bu ufak dediğimiz sakatlıklar boyut kazanır ve bazı profesyonellerde olduğu gibi sezonu kapatabilirler. Aspirinle, ağrı kesicilerle sakatlıklar tedavi edilemez.

Her zaman olduğu gibi, buradan yine amatörlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler; sporu sevmeniz, bir spor dalıyla memnuniyet verici. En azından sağlığınızı, gençliğinizi gereksiz yerlerde harcamıyorsunuz, bunun için de sizleri kutlamak isterim. Ancak, sakatlık konusuna çok dikkat etmelisiniz. Bir futbolcu isterse sakatlanmayabilir. Yani biraz da kendi elinde demeye çalışıyorum. Bunu da gerçekleştirmenin türlü yolları vardır.

Öncelikle, futbola olumlu yaklaşmak şarttır. Mademki, yaptığımız spora ve rakiplerimize saygılı olacağız diyoruz. Bunlar sözde kalmamalı uygulama içinde olmalısınız. Örneğin, müsabakalarda gereksiz yere sürtüşüp antipatik olmanıza, ortamı germenize, tansiyonun yükselmesine sizce gerek var mı? Rakibinizin sert hareketlerine maruz kaldığınızda sizinle beraber takımınız da zarar görür. Hatta siz sakatlanıp sedyeyle dışarı çıkarıldığınız da, rakibinizin göreceği kart (rengi ne olursa olsun) sizi fazla ilgilendirmez bile. Nasılsa amatörüm diyerek yanlışlara düşmeyin. Unutmayın ki, en şöhretli, futbolcular bile, bir zamanlar sizler gibiydi. Yani amatördü ve sizlerden de fazla bir şeyleri yoktu.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here