13’cü Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri 2 Ağustos’ta Başlıyor

0
900

Prof. Dr. İskender Sayek, 13. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin 2 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Sayek, istikrarlı şekilde sürdürülen etkinliklerin her geçen yıl daha önemli bir ivme kazandığını belirtti. Bu yıl çocuk etkinliklerinin ağırlıkta olacağına dikkat çeken Sayek, bazı yeni etkinliklerin de olacağını belirtti.

Yörenin ilk sosyal etkinliğinin 13’cü senesinde olduğuna değinen Sayek; “Ağustos ayı boyunca sağlık taramaları, sergiler, konserler, toplum söyleşileri, spor yarışmaları ve atölyeler ile dolu bir program Arsuz-Hatay’da gerçekleştirilecek. Türk Tabipleri Birliği eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla İskenderun-Arsuz yöresinde her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin on üçüncüsü, 2-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında yine Arsuz’da İskender Sayek Kültür ve Sanat Evinde gerçekleşecek.

Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla yörede bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşmekte ve bu konuda bir örnek teşkil etmekte. Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz’da düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin programında bu yıl da konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık ilgili konular yer alıyor” dedi.

Bilindiği üzere etkinlikler, 2006 yılında kaybettiğimiz Türk Tabipleri Birliği eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’in en büyük hayallerinden birini, Arsuz’daki dededen kalma aile evini bir Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürme çalışmalarıyla başladı. Prof. Dr. İskender Sayek’in inşa ettiği, ailesinden kalan avlulu tarihi ev restore edildikten sonra tek bir sergiyle başlayan yolculuk Ağustos ayının tümüne yayılan ve küçük balıkçı köyünü yaz boyu canlandıran bir etkinlik haline geldi.

Eskiden buğday ambarının bulunduğu depo bir sergi salonuna, tüm ailenin toplandığı avlusu ise akşamları dünyaca ünlü sanatçıların konser verdiği, gündüzleri ise sanat atölyelerinde çocukların yaratıcılıklarını gösterdiği bir alana dönüştü. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here