Şahinoğlu; “Esnafın Kaşe Değiştirmesine Gerek Yok”

0
90

hidayet şahinoğlu2İskenderun Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, son günlerde üyelerinin odaya gelerek, kaşelerinde sicil numarası olması zorunluluğunun olup olmadığı yönünde sıkça sorular sorulduğunu söyledi.

Konu ile ilgili Oda yönetimi olarak bir araştırma yaptıklarını söyleyen Oda Başkanı Şahinoğlu; “6102 sayılı Türk Ticaret Kanununu ‘Ticaret Unvanı Kullanma Zorunluluğu’ başlıklı 39. maddesinin 2. fıkrasında ‘..Tacirin işletmesiyle ilgili olarak düzenlendiği ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde tacirin sicil numarası, ticaret unvanı, işletmesinin merkezi ile tacir internet sitesi oluşturma yükümlülüğüne tabi ise tescil edilen internet sitesinin adresi de gösterilir..’ hükmü yer almaktadır.

Kanun hükmünden de açıkça anlaşıldığı üzere bu ifade Türk Ticaret Kanununa tabi ‘Tacirler’ açısından geçerlidir. Dolayısıyla, esnaf ve sanatkarların kullandığı belge ve faturalarda 6102 sayılı kanunun 39. maddesinde bulunan sicil numarası ve benzeri bilgilerin yer alması zorunluluğu bulunmamaktadır” diyerek, esnafların kaşelerine ticari sicil numaralarını yazdırma zorunluluğu olamadığını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here