“Benim Bayrağım Türk Bayrağıdır”

0
69

lütfü savaş8CHP’den Aday Olan Savaş, Hakkında Yapılan Propagandalara Yanıt Verdi…

Ak Parti’den istifa ederek CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, düzenlediği basın toplantısıyla neden CHP’den aday olduğunu açıklayıp hakkında yapılan propagandalara cevap verdi.

Lütfü Savaş, adaylık davetinin CHP Genel merkezi’nden geldiğini ve bunun üzerine 300 eve misafir olup, 950 kişiyle de telefonla görüştüğünü söyledi. Savaş; “Şahsıma ve belediyecilik başarıma CHP tarafından yapılan adaylık teklifi üzerine 5 nedenle aday oldum. Bir, Hatay üzerinde oynanmak istenen tüm oyunları bozmak için. İki, gençlere, kimsesizlere, yaşlılara ve engellilere destek olmak için. Üç, Hatay’ın ticaret, sanayi, tarım, kültür ve turizm kenti olarak gelişmesi için. Dört, üretken belediyecilik anlayışıyla Hatay’ı Akdeniz ülkelerinin beş büyük kentinden biri yapmak için. Beş, katılımcı ve şeffaf belediyecilik için CHP’den aday oldum” diye konuştu.

Kentte, CHP’nin başkan adayının kazanması halinde Hatay’a Beşer Esad’ın bayrağının dikileceği yönünde propaganda yapıldığını ileri süren Savaş; “Böyle bir açıklamayı Adalet Bakanlığı yapan bir kişiye yakıştıramıyorum. Bu çok çirkin bir söylem… Ben her zaman Türk Bayrağı altında yaşadım ve yaşayacağım, benim Bayrağım Türk Bayrağıdır” dedi.

Lütfü Savaş, ‘Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 5 bin işçi alınacak’ diye insanların hayalleriyle oynandığını de belirterek şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediye Yasası Resmi Gazete’de yayınlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 5 bin değil 500 kişi alınacak. Bunun 300’ü belde belediyelerde, köy hizmetlerinde, İl Özel İdaresi’nde çalışan personelden karşılanırken, 200’ü ise tüm ilçelerden alınacak, o da nüfus oranına göre. Büyükşehir belediyesinin bütçesi bellidir, devlet bütçeyi kişiye veya partiye göre değiştirmez.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here