Refik Eryılmaz’dan Hatay Halkına Teşekkür

0
84

refik eryılmaz4“Halkıma Siper Olmaya Devam Edeceğim”

Milletvekilliği listesine alınmadığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)nden istifa ederek Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı olan Refik Eryılmaz, seçim sonrası kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Halkı için bağımsız aday olduğunu yineleyen Eryılmaz; “Bölgenin içinde bulunduğu bu zorlu, tehlikeli ve çatışmalı süreçte; Hatay halkının tercih ve beklentilerini dikkate almayan, iradesini yok sayan dayatmacı anlayışa karşı, binlerce yoldaşımızla birlikte onurlu ve haklı bir mücadele verdik. Biz seçim çalışmamızda meselenin Refik Eryılmaz meselesi olmadığını, halkın iradesine vurulan prangaya karşı bir başkaldırı meselesi olduğunu ifade etmeye çalıştık. Bu anlayışla yola çıktık ve bu inançla birbirini tanımayan binlerce yüreği bir araya getirdik. Böylelikle  çıktığımız bu yolda binlerce yoldaşımla birlikte geleceğe bırakacağımız onurlu bir mirasın temellerini atmış olduk. Bu onurlu mirası çocuklarımıza bırakabilmek adına bağımsız aday olduğum bu iki aylık dönemde, bana güvenen, inanan ve her türlü baskıya direnip beni bir an olsun yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dayatmacı anlayışa karşı mücadele ettiklerini de kaydeden Eryılmaz; “Sevgili halkım; Bizim mücadelemiz ezilen, ötekileştirilen ve katledilen halklar içindir. Bizim mücadelemiz, Hatay’daki barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı içindir. Bizim mücadelemiz, yanı başımızda sırf inancından dolayı hunharca katledilen, zulme uğrayan Alevi’si, Sünni’si, Hıristiyan’ı ve Ermeni’siyle, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı ile tüm Ortadoğu halkları içindir.

Bizler bu kanlı süreçte bile, halkın iradesini hiçe sayan, biz ne istersek onu seçmek zorundalar diyen anlayışa karşı, haklı olduğuna inandığımız onurlu bir mücadele için yola çıktık. Bu dayatmacı anlayışa karşı verdiğimiz bu haklı mücadelede yanımızda duran, yüreğini ortaya koyan, baskılara karşı direnen halkımız bilmeli ki Refik Eryılmaz, inandığı değerler uğruna mücadelesine devam edecektir. Halkını geçmişte olduğu gibi ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye, AKP faşizminin karşısında halkına siper olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Eryılmaz, sözlerini; “Unutulmamalıdır ki, tarih, bu süreçte, maddi ve siyasi çıkarları uğruna bu halkın direnişinin, uyanışının önünde duranları değil, inandıkları değerler uğruna mücadele edip halkının yanında omuz omuza direnenleri yazacaktır. Mücadelemiz devam edecektir” şeklinde tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here