“Oy Vermeyenleri de Kazanmamız Gerektiğini Düşünüyorum”

0
151

hdp açıklama2HDP Hatay İl Eş Başkanı Mehmet İnsan, Seçim Değerlendirmesi Yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Eş Başkanı Mehmet İnsan, partisinin İskenderun İlçe binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen seçimde büyük başarı göstererek barajı aşan HDP Hatay Eş Başkanı İnsan; “Kendi açımızdan değerlendirdiğimizde çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Böyle bir başarıyı bekliyorduk, beklenen sonuca ulaştığımızı düşünüyorum. Daha farklı daha olumlu çalışma yürütüp daha olumlu sonuçlara ulaşabilirdik. % 13 sınırı daha alt bir sınırdı ama Hatay açısından bu sonuç bekleniyordu. HDP Başkanımız Selahattin Demirtaş baraj altında olduğumuz algısını veriyordu ama biz biliyorduk barajı geçeceğimizi. Çok ciddi bir oy aldık” dedi.

İtiraz Edeceğiz…

Hatay’daki seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini kaydeden İnsan; “Hatay’da çok cüzi bir farkla bir milletvekili kaçırdığımız görülüyor. Ama bu sonuçlara bir itirazımız olacak. Arkadaşlar bununla ilgili itiraz çalışmalarına başladı. Elimizdeki belgelerle itirazda bulunup hatta Hatay geneli oy sayımının tekrar edilmesini isteyeceğiz. Mutlaka halkın iradesinin yansıtılmadığının farkındayız. Çok ciddi anlamda hilelerin yaşandığını biliyoruz. Bu noktada itirazımızı yapacağız. Biz 1 milletvekilimizin kazanacağını kesin düşünüyorduk. Bu açıdan üzgünüz. Bundan ders çıkaracağız Hatay’da HDP bir noktada kilit parti konumundadır. Bu noktada sağlıklı bir seçim değerlendirmesi yapacağız, gerekli güçlendirme çalışmalarımız olacak. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman 1 milletvekilini kıl payı kaçırdığımızı gördüğümüzde eksikliklerimizi gidermeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ülke Hükümetsiz Kalmayacak

Parti olarak koalisyonla ilgili görüşlerini de anlatan İnsan; “AKP ile koalisyon yapmayacağız anlamında bir ifade vardı. Biz de bu ifadeyi destekliyoruz. Fakat Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Eğer koalisyon olması söz konusu olursa daha sağlıklı düşünüp alternatif yolları arayacağız. Şu anda halkın bize verdiği pozisyon bunu gerektiriyor. Türkiye’de iktidar olma hedefimiz var. Alternatifler çok, umutsuzluğa kapılmamak gerek. Ortak bir program geliştirilebilir. AKP-CHP koalisyonu olabilir, AKP, CHP ve MHP koalisyonu olabilir, MHP-CHP koalisyonu olup HDP dışarıdan destekli olabilir. Dediğim gibi birçok alternatif yollar var. Bizde sağlıklı bir şekilde düşünüp hareket edeceğiz” dedi.

Kibirli Olmayacağız

HDP’nin yükselişini neye bağlıyorsunuz sorunu da yanıtlayan İnsan; “Parti programımız çok net. Halkların bütününe sesleniyoruz. Barışçı, özgürlükçü bir parti olmamız ve anti demokrasi uygulamaları bu sonuca bürünmüştür. Bizden önceki partiler halkların demokrasi taleplerine cevap veremediler. Biz mütevazi olacağız, kibirli olmayacağız. Emanet oy sözcüğünü hep kullanıyoruz. O oyların çok da emanet olduğunu düşünmüyoruz. Bizlere kıymetli oylarını verdiklerine göre onların beklentilerine mutlaka cevap vermeliyiz. Oy vermeyenleri de kazanmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here