Recep Atakaş, Bir Kez Daha Farkını Ortaya Koydu!

0
79

Hayırsever Atakaş’tan Kırıkhan’a Fen Lisesi

Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında, Kırıkhan’da, Hayırsever İş insanı Recep Atakaş tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesinin yapımı ile ilgili protokol imzalandı.

Hatay Valiliği İskenderun Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen imza törenine, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hayırsever İş insanı Recep Atakaş, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da katılım gösterdi.

Protokol imza töreninde konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan; “Hayırsever iş insanı Sayın Recep Atakaş, hayırlarına yeni bir hayır ekleme kararı verdi. Kırıkhan’da zaten Recep beyin bir okulu vardı, babası Naim Atakaş adına… Şimdi bir fen lisesi açılması kararı verildi. 24 derslikli, her türlü ihtiyacı karşılayacak bir okul yapmak istedi. 2023-2024 eğitim öğretim yılına yetiştirecek. Bugün protokolünü imzaladıktan sonra temel atacağız. Adı da Recep Atakaş Fen Lisesi olacak. Hem Kırıkhan’dan Hatay’dan, hem Türkiye’nin her tarafından gelecek evlatlarımıza bir eğitim yuvası olacak” dedi ve Recep Atakaş’a teşekkür etti.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da; “İnsanlar eserleriyle anılırlar, bu da çok büyük bir eser. Biz hep şuna inanıyoruz, en büyük siyaset hizmettir. Türkiye’de böyle vatanperver, eğitim için çalışan insanlar var. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Eğitime Katkı Sağlamaktan Ötürü Gururluyum…

Hayırsever İş İnsanı Recep Atakaş da, eğitime katkı sağlayabiliyor olmaktan ötürü gurur duyduğunu ifade ederek; “Okul yaptırmak, yaptırdığımız okullardan mezun olan öğrencilerin başarılı iş insanları olması bize gurur ve mutluluk veriyor. Ayrıca bunun dışında ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama denizcilik okulları az. Bundan yola çıkara denizcilik lisesi yapmayı uygun gördük. Çok şükür oradan mezun olan öğrenciler de başarılı oldular.

Bunun yanı sıra ülkemizde üniversite mezunu çok ama ara eleman sıkıntısı vardı. Dörtyol Endüstri Meslek Lisesini açtık, şu anda Türkiye’de 3’cü durumda. Bu da gurur verici bir olay! Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Artık bilgi ve teknoloji çağındayız ve bu yönde fen liseleri önem taşıyor. Ülkemizin geleceği gençlerimizin iyi yetişmesine bağlı. Eğitim, eğitim, eğitim… Ben yaşadığım sürece eğitime desteğim sürecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘En büyük savaş cahillikle yapılan savaştır. Bu ülkenin geleceği iyi eğitim ve de nitelikli öğretmenlere bağlıdır.’” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kırıkhan’da yaptırılacak olan fen lisesinin yapımı ile ilgili protokol imzalandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here