Payas Belediyespor’a 3 Maç Saha Kapatma Cezası!

0
178

payas bldspor26Amatör Futbol Disiplin Kurulu, 26.03.2013 tarihinde Payas Belediyespor 1975 ile 44 Malatyaspor arasında oynanan BAL Ligi karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle her iki kulübe de ceza yağdırdı. Payas ekibine 3 maç saha kapatma cezası gelirken, Malatya ekibinde ise fatura futbolcular ile antrenöre kesildi.

Değerlendirme sonunda yapılan açıklamada; 44 Malatyaspor’lu futbolculardan Zafer Sağdıç ve Salih Altıparmak’a tahrik sonucu saha komiserine saldırıda bulunmaktan, Kemal Emre Bozoğlu’na da sportmenliğe aykırı sözle hakarette bulunmaktan, takdiren 2’şer resmi müsabakadan men cezası verildiği kaydedildi.

44 Malatyaspor antrenörü Engin Beltekin de sportmenliğe aykırı harekette bulunmaktan takdiren 10 gün hak mahrumiyeti cezası alırken, idarecilerden Mustafa Akagündüz’e de sportmenliğe aykırı harekette bulunmaktan 500 TL para cezası verildi, hakkındaki idari tedbir de kaldırıldı.

Kurul, Saha Komiseri Zafir Koç’a ise talimatlara aykırı harekette bulunmaktan tedbirsiz olarak 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kulüplere Para Cezası

Çıkan olaylar sonunda, 44 Malatyaspor kulübü hakkında; olayların saha olayı boyutuna ulaştığı konusunda yeterli kanıt elde edilemediğinden ceza tayinine yer olmadığına karar verildi. Ancak 44 Malatyaspor kulübüne taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 750 TL para cezası ile ayrıca takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunmaktan 825 TL para cezası uygun görüldü.

Payas Belediyespor 1975 kulübü hakkında ise çıkan saha olayları nedeniyle 3 maç sahası kapatılarak bu müsabakaların seyircisiz oynatılması ile birlikte 1.500 TL para cezası verilmesine, ayrıca taraftarların çirkin kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 1.000 TL para cezası verilmesine karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here