İlk Raunt Galatasaray’ın

0
99

homend antakya (20)Galatasaray: 67 – Homend Antakya Belediye: 61

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final birinci maçında Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ile karşılaşan Homend Antakya Belediye ilk rauntta rakibine yenildi. Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan mücadeleyi 67-61 kazanan Sarı-Kırmızılı takım seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 9 Nisan Salı günü saat 18.00’de Antakya Spor Salonu’nda oynanacak. Galatasaray bu karşılaşmayı da kazanırsa yarı finale yükselecek.

Maça çok hızlı bir giriş yapan Sarı-Kırmızılı ekip Galatasaray karşılaşmanın hemen başında 10-0’lık seri yakaladı. Dış şutlarında isabet bulamayan temsilcimiz Homend Antakya Belediye Vesela ile etkili olmaya çalışırken, Sancho Lyttle karşılık verdi ve birinci çeyrek 18-8 sona erdi.

İkinci çeyrekte Strcklen ile boş şutları değerlendiren Homend Antakya Belediye farkı bir anda iki sayıya kadar indirdi. (20-18) Işıl ve Fowles tekrar oyuna dahil olurken, kalan bölümde Fowles’ı pota altında etkili kullanmaya çalışan Galatasaray serbest atış çizgisine gidip ilk yarıyı 33-26 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte her iki takım da oyunun ritmini artırdı. Temsilcimiz ön alanda baskı yapıp alan savunmasına başvururken Galatasaray ise Fowles ile sayı bulmayı sürdürdü. Bu bölümde Naile İvegin Çırak ile basketler bulan Antakya ekibi son hücumda da Gizem Yavuz ile baskete gidip Bahar Çağlar’ın farkı koruma çabasına cevap verdi ve son 10 dakikaya 49-47 ile geçildi.

Strcklen’ın üç sayılık basketiyle maçta uzun bir süre sonra öne geçerek dördüncü çeyreğe başlayan Homend Antakya Belediye karşısında Lyttle konsantrasyonunu kaybetmedi ve hemen cevap verip takımını tekrar üstünlüğe taşıdı. (59-51) Kalan bölümde Naile’nın orta mesafe şutlarına Fowles pota altından karşılık verdi ve mücadele 67-61 sonlandı.

Galatasaray’da Sylvia Fowles 18 sayı, 12 ribaund, 5 asist içeren performansıyla yıldızlaşırken Sancho Lyttle 17 sayı, 9 ribaund ve Işıl Alben de 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile oynadı. Galatasaray ribaundlarda de rakibine 52-30 üstünlük kurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here