“Özgür Suriye Ordusu ile PYD’nin Mermileri Tehdit Değil mi?”

0
78

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan Erdoğan’a Sordu;

Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında yer alan Suriye’nin Resulayn kasabasındaki çatışmaların Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD arasında meydana geldiğinin ortaya çıkması üzerine Hükümet’in sessiz kalmasını şiddetle eleştiren Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Başbakan Erdoğan’a, “Ülkemize ve vatandaşlarımızın canına tehdit sadece Suriye ordusu tarafından atlan mermiler midir? Özgür Suriye Ordusu ile PYD tarafından sıkıldığı anlaşılan mermiler bir tehdit oluşturmuyor mu?” sorusunu yöneltti.

Tüm dünya gazetelerinde, çatışmalar sırasında Resulayn kasabasında Türk subayların görüldüğü haberlerinin yer aldığını ifade eden Milletvekili Dudu; “Basında yer alan bu haberler karşısında Hükümet yetkililerinden hiçbir açıklama gelmemesi de oldukça düşündürücüdür. Yeni bir Habur olayı ile karşı karşıya kalabiliriz. Ölüm oruçlarını durduran İmralı’nın ÖSO-PYD çatışmasının durdurulmasında da bir rolü olduğunu düşündüren gelişmeler var. PYD Hatay’ın Hassa İlçesi karşısına kadar Kuzey Suriye’ye yerleşti. Başbakan ve Dışişleri Bakanı da dahil, hiçbir yetkiliden çıt yok. Demek ki yetkililerimiz PKK ve uzantısı PYD’nin Suriye sınırlarımız boyunca yerleşmesini bir tehdit unsuru olarak algılamıyor. ÖSO ve PYD tarafından atılan mermilerin Ceylanpınar ilçemize yağmasına ses çıkarmamaları da bu yüzden olsa gerek diye düşünmekten insan kendini alamıyor” dedi.

Konuyu meclise taşıyan CHP’li Vekil Dudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1-Ülkemize düşen patlayıcı maddelere karşılık verilmesi için sadece Suriye ordusundan mı gelmesi gerekmektedir? Diğer Başka bir yapıdan gelmesi önemli değil midir? 2-Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’nin, Hatay’ın Hassa ilçesi güneyine kadar tüm Kuzey Suriye’yi ele geçirmesi ve yerleşmesi, Hükümetiniz tarafından bir tehdit unsuru olarak görülmekte midir? Eğer tehdit unsuru ise Özgür Suriye Ordusu ile yaptıkları çatışmalarda ülkemize düşen mermilere gereken cevaplar verilmiş midir? 3-PYD’nin Kuzey Suriye’ye yerleşmesi ile ilgili ne gibi önlemler alınmış, ya da düşünülmektedir? 4-Resulayn’daki çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu tarafından sıkılan bir çok merminin de Ceylanpınar’a düştüğü inkar edilemez bir gerçekliktir. Bu mermiler Hükümetiniz tarafından bir tehdit unsuru olarak algılanmakta mıdır? 5-PKK yandaşlarının yürüttüğü ölüm oruçları, İmralı ile yapılan görüşmeler sonunda, yine İmralı’dan gelen talimatla bitirilmiştir. Tüm Dünya basın yayın organlarında yer alan haberlere göre Resulayn’da görülen Türk subaylarının ÖSO-PYD anlaşmasında bir rolü var mıdır? Varsa bu rolün İmralı ile bir ilişkisi var mıdır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here