Milletvekili Eryılmaz’ın Girişimleri Sonuç Verdi!

0
78

Mısır Limanlarında Rehin Tutulan 155 Türk Tırı Dönüş Yolunda

Suudi Arabistan’a yük götüren ve günlerdir Mısır’da rehin tutulan 155 Türk TIR’ı dönüş yoluna çıktı. Konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz; “Konuyu gündeme taşımamızın ardından Tırların çıkışına izin verildi” dedi.

Günlerdir Mısır’ın Suel şehrindeki El Suhne Limanında 75, Dünyok Limanında da 80 tır olmak üzere 155 Türk Tırı limanlarda rehin tutulmaktaydı. Durumu mağdurlardan öğrenen ve konuyu gündeme taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz’ın girişimleri nihayet sonuç verdi. Tırlar Limanlardan ayrılarak dönüş yoluna başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Milletvekili Eryılmaz; “Mısır Limanlarında rehin tutulan, limandan çıkışlarına ve ihtiyaçlarını gidermesine dahi izin verilmeyen TIR şoförlerimizin başına gelen talihsiz olayı öğrenir öğrenmez Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Olay hakkında gerekli incelemeleri yaptıktan sonra konuyu gündeme getirdim.

Ulusal basın yayın kuruluşlarında da işlenen bu olay kamuoyunda ve sektörde ciddi tepkilere vesile oldu. Bu olay neticesinde gelen son bilgiler tırların limandan ayrıldığı doğrultusundadır. Bundan sonraki süreçte de mağdur olan vatandaşlarımızın bize ulaşması durumunda aynı hassasiyetle vatandaşımızın yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyerek görüşlerini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here