Ortodoks Kilisesi Vakfından Partilere Ziyaret

0
132

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun’da yönetim değişikliği yapan CHP, Ak Parti ve MHP İlçe yönetimini ziyaret ederek, görevlerinde başarılar dilediler.

Vakıf yönetimi ilk ziyaretlerini CHP İskenderun İlçe Yönetimine gerçekleştirdi. Geç kalınmış bir ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Vakıf Başkanı Can Teymur, İlçe Başkanı Süleyman Uyar’a ve yönetime başarılar diledi. CHP ilçe Yönetimi ve bazı belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konu İskenderun oldu.

CHP ilçe Başkanı Uyar, zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, diğer illerde olduğu gibi Hatay’ın da büyükşehir olması ile ilgili ilçe statüsü kazanan Arsuz’ın sınırlarında hata yapılmakta olduğunu söyledi. Başkan Uyar; “Bir köyü mahalle yaparken bile referanduma gidilmesi gerekir. Oysaki burada beldeler ilçe yapılırken halka sorulmadan yapılmak istenmiştir. 13 ili kapsayan büyük şehir yasası cumhurbaşkanlığından mevcut hali ile geçmesi halinde konuyu parti genel merkezimiz yargıya taşıyacaktır” dedi. Uyar, bu yasanın mevcut halinin Arsuz ilçe sınırlarında büyük sıkıntılara yol açacağının da altını çizdi.

Teymur, “Bizde Ülkenin Evladıyız!”

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatına da giden Vakıf Yönetim Kurulunu, İlçe Başkanı Uğur Feriz karşıladı. Ak Parti ailesi olarak Türk halkının birlik ve beraberliğinden sürekli bahsettiklerini söyleyen İlçe Başkanı Feriz; “Türkiye’de her dinden, mezhepten ve kültürden insan bulunmaktadır. Biz bunu renk zenginliği olarak gördük. Bu zenginlikten faydalanmak için hükümetimiz başa geldiği günden bu yana çalışmaktadır. Ülkemizdeki bu zenginlikler konusunda Hatay ve İskenderun’un yeri çok farklıdır” diye konuştu.

Vakıf Başkanı Teymur’da Ak Parti yönetimine görevlerinde başarılar dilerken; “Asırlardır bu ülkenin evladı olarak yaşamaktan her zaman için gurur duyduk. Ülkemizde her türlü tasayı ve kıvancı da hep birlikte yaşadık. Ülkemizin insanı kadirşinastır” şeklinde konuştu.

Daha sonra da MHP İlçe Yönetimini de parti binasında ziyaret eden Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetimi, burada İlçe Başkanı İbrahim Gül ile bir süre görüştüler ve ilçe yönetiminin görevinde başarılar dilediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here