“Onların Gemisi Yol Alsın Diye Kürek Mahkumu Olmayacağız”

0
283

TKP’liler Dayanışma Gecesinde Bir Araya Geldiler

Koçkazı; “Onların Gemisi Yol Alsın Diye Kürek Mahkumu Olmayacağız”

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İskenderun İlçe Teşkilatı, düzenledikleri dayanışma gecesiyle üyelerle bir araya geldi. TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı ve yönetimi ile partililerin katılım gösterdiği gecede, samimi sohbetler edildi, hep birlikte şarkılar söylendi.

Samimi ve nezih bir ortamda geçen dayanışma yemeğinde kısa bir açılış konuşması yapan TKP İskenderun İlçe Başkanı Vasil Koçkazı, ülkenin zor şartlar altında olduğunu kaydederek çarenin Türkiye Komünist Partisi olduğunu vurguladı. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ söylemlerine karşılık aynı gemide olmadığımızı savunan Koçkazı; “Onların gemisi yol alsın diye kürek mahkumu olmak zorunda değiliz, zaten olmayacağız. Onların gemilerini batıracağız. Bizim gemimiz, emekçilerin gemisi, eşitlik, kardeşlik, barış üzerinde o denizde masmavi denizde, beraber yüzdüreceğiz gemimizi yoldaşlar” dedi.

Sermaye sınıfının kendi koydukları kurallara bile uymadıklarını savunan Koçkazı; “Kendi koydukları kurallara bile uymuyorlar. Sermaye sınıfı burjuvazi böyle bir şey! Sıkıştığında kendi koymuş olduğu kuralları bile hızlıca terk ederler. Bakın 31 Mart’ta bir seçim oldu, İstanbul’da tekrarlandı. Neden? Türkiye Komünist Partisi 31 Mart akşamında yayınladığı açıklamada İstanbul seçimlerinin bizim için bitmiş olduğunu söyledi ve kazananın belli olduğunu söyledi.

Peki, İstanbullular neden tekrar seçime gittiler? Halkın gerçekten bir umuda ihtiyacı var. Yeni bir kazanma duygusuna, gerçekten bir galibiyet duygusuna ihtiyaç var. Boş umutlarla tekrar-tekrar hayal kırıklığına uğramaktan usanmadık mı?

Sermaye sınıfı bize kemer sakın diyor. Bugün Türkiye’nin 420 milyar dolar civarında bir dış borcu var. Bunun 380 milyar dolar civarındaki borç Türkiye sermaye sınıfına ait. Yani bize ait değil. Ama gelin görün ki bize kemer sıkın diyorlar. Biz dışarıdan borcu aldık sermayemize, servetimize servet kattık ama biz bu borcu ödemeyelim, gelin bu borcu kemer sıkarak -hep beraber değil- siz emekçiler ödeyin diyorlar. Sizce bu gerçekten mantıklı mı?

Dünyadaki 8 tane dolar milyarderinin serveti dünya nüfusunun yarısının zenginliğine eşit. Türkiye’de 29 tane dolar milyarderi için her gün hepimiz çalışıp ölüyoruz. Öyleyse bizim de onlara diyeceğimiz bazı şeyler olmalı.

Onların en çok korktuğu şey emekçilerin bir araya gelmesi ve örgütlenmesi, bir araya gelip ‘başka bir dünya mümkündür’ demesi. Sermayenin bu tuzaklarına düşmemesi… Öyleyse gelin hep birlikte örgütlenelim. Örgütlenmekten kimseye zarar gelmemiştir. Örgütlenenler kazanırlar, örgütlenen işçiler haklarını alabiliyorlar.

1. Dünya Savaşı’nda, 2 Dünya Savaşı’nda milyonlarca insanımız öldü, onların hepsi emekçiydi. Biz o gün gerçekten örgütlenebilseydik belki o savaşları durdurabilirdik. Yanı başımızda Suriye savaşı patlak verdiğinde TKP olarak eylem düzenledik, sınıra sıfır noktasına barış için gidiyoruz dedik birçok engelle karşılaştık. Yeteri kadar güçlü olsaydık belki bugün Suriye bataklığında olmayacaktık.

Onların inadına gelin hep beraber emekçiler omuz omuza, kol kola örgütlenelim ve bu kahrolası, köhnemiş, bu aptal düzeni hep beraber kendi ellerimizle yıkalım ve yeni bir Cumhuriyeti, Sosyalist Cumhuriyeti birlikte kuralım. Yaşasın sosyalizm Yaşasın devrim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından gençlerden oluşan Grup Kervan söylediği şarkılarla geceye katılanların güzel vakit geçirmelerini sağladı. Samimi bir ortamda geçen gecede şiirler okundu, hep birlikte şarkılar söylendi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here