Öğrencilere Afet Durumunda Nasıl Hayatta Kalabilecekleri Anlatıldı

0
52

Yabancı Öğretmenler ‘Afet Tatbikatı’nı İlgiyle İzledi

Erasmus ‘I Will Survive’ (Hayatta Kalmalıyım) Projesi Kapsamında, İskenderun Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerine yönelik, afet tatbikatı çalışması yapıldı.

Türkiye’nin de ortak olduğu “Erasmus I Will Survive” projesi kapsamında İtalya, Litvanya, Hırvatistan, Malta, Romanya, Slovakya ve Konya’dan İskenderun’a gelen konuklar, Namık Kemal Ortaokulunda tertip edilen afet tatbikatına katıldı.

2021 yılında başlayan ve 2023 yılına kadar devam edecek olan Erasmus ‘I Will Survive’ (hayatta kalmalıyım) projesi kapsamında afetlerde ne yapılması, nasıl davranılması gerektiği konularında öğrencilere bilgiler verilen tatbikatta AFAD ekipleri de katıldı.

Namık Kemal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta hazır bulunan yabancı konuklarla Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç ile Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin, oldukça yakından ilgilendi.

Konuklara ilk olarak okul bahçesinde konuşlanmış olan Kızılay çadırı tanıtılarak, Kızılay hakkında detaylı bilgiler verildi.

Okul bahçesinde yapılan etkinlik hakkında bilgiler veren Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin; “I Will Survive projesi Erasmus kapsamında yapılmaktadır. ‘I Will Survive’ın anlamı ‘Ben hayatta kalabilirim’ yani sel, deprem gibi herhangi bir doğal afette çocuklarımıza nasıl hayatta kalabileceklerini, yaşamlarını nasıl sürdürebileceklerini göstermek istiyoruz. Bunları birebir etkinlik, tatbikat yaparak hem öğrencilerimize, hem öğretmenlerimize hem de yurt dışından gelen öğretmenlerimize anlatacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan deprem tatbikatında öğrenciler hızlı bir şekilde binadan çıkarılırken, içeride mahsur kalan bir öğrenci AFAD görevlisi tarafından kucaklanarak çıkarıldı. Temsili olarak mahsur kalan bir öğrenci de ekipmanlarla sedye üzerinde sabitlenerek dördüncü kattan indirildi.

Yabancı konuklar, kurtarma çalışmalarına alkışlarla destek verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here