Öğrencilerden Başkan Culha’ya Teşekkür

0
112

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ücretsiz LYS Kurslarına Katılarak Üniversiteye Yerleşen Öğrencileri Konuk Etti

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz Gençlik Kolları işbirliğiyle hayata geçirdiği üniversiteye hazırlık ücretsiz LYS kurslarına katılarak üniversiteyi kazanan öğrencileri makamında ağırladı. Aralarında Tıp, ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Gastronomi, İş Güvenliği ve Sağlığı, PDR, işletme, matematik bölümü, öğretmenlik gibi bölümlere yerleşen öğrencilerden oluşan grup, CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış ile birlikte sosyal sorumluluk projesine desteklerinden ve her zaman yanlarındaki duruşundan dolayı Başkan Nazım Culha’ya teşekkür etti.

Sınavlarda başarı gösteren ve istedikleri üniversitelere yerleşen 20 öğrencinin teşekkür ziyaretinde, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini soran Başkan Culha, doğru meslek seçiminin ve bilinçli tercik yapmanın da önemine değindi. Tanınmış birçok işadamının mezun olmalarına rağmen okudukları meslekleri yapmadığını örneklerle anlatan Başkan Culha, hangi meslek grubu olursa olsun okumuş kişilerin işlerini daha iyi bir şekilde yaptıklarına vurgu yaptı.

Öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Herkes, okuduğu dalda devam edecek diye bir kural yok. Okulumuzu tamamlayalım, diplomamızı alalım ve daha sonra iş arayışına girelim. İş konusu şimdiden moralinizi bozmasın. Kendi mesleğimize uygun iş bulamazsak dahi eğitimli olduğumuz için avantajlıyız. Çünkü işimizi daha iyi yaparız, daha iyi işletiriz, daha iyi hareket ederiz.  Ülkenin ekonomik sıkıntısı, istihdam sorunu, atanamamış öğretmen realitesi var. Ama bunlara saplanırsak, okulu bırakırsınız. Bu nedenle ‘Okuyacağız, diploma alacağız ve iş bulacağız’ mantığıyla hareket edeceğiz” dedi.

“Geleceğe Dair En Büyük Sermayemiz; Gençlerdir”

Öğrencilerin kütüphane talebi üzerine de kısa bir açıklama yapan Başkan Culha; “Kütüphane önemli bir konudur. Geçtiğimiz yıl ders gördüğünüz Nardüzü Ek Hizmet Binası’nı teslim almak adına iki yıl mücadele verdik. Binanın tadilatını yaptık, sizler üniversiteyi kazandınız inşallah sizden sonra eğitim görecek olan öğrenciler daha modern bir binada kurs alacaklar. Siz bizim geleceğe dair en büyük sermayemizsiniz. En büyük sermaye insandır ve en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu bağlamda üniversite hazırlık kursunun sınava dair hazırlıkların daha rahat bir ortamda yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız ve o binanın içinde bir kütüphane bölümümüz de var. Onu da acil olarak hayata geçireceğiz.  Siz sömestr tatiline gelmeden, inşallah o kütüphane faaliyete girecek. Üniversite kültürüne dair almanız gereken şeyleri ancak üniversite atmosferinde alırsınız. Üniversitenin önemli bir bölümü de odur. Oradaki ambiyans, hava, ortam sadece orada yaşanır. Üniversiteyi, eğitimi, kültürü önemseyin. Hayal ettiğinizde hedeflerinizi yakalama şansınız var. Bu nedenle hedefiniz hep büyük olsun. Gözlemlediğim kadarıyla herkes bilinçli tercih yapmış. Çok tesadüf tercihler değil, bilerek seçilmiş meslekler var. İnsanın istediği bölüme gitmesi de ayrı bir zevk. Hepinize hayırlı uğurlu olsun, Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

“Projenin Gizli Kahramanı Nazım Culha’dır”

Gençlerin geleceğine eğitimle katkı sunmaktan ve emeklerinin boşa çıkmamasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış ise; “Her ne kadar bu işin mimarı Taner gibi görünse de aslında gizli kahraman Nazım Culha’dır. Çünkü projemizi hayata geçirmemizde hiç tereddütsüz her zaman olduğu gibi yanımızda oldu, bize olan güveni ve eğitime, öğrenciye, gençlere olan desteğinden dolayı kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here