MÜSİGEM’de Proje Döngüsü Eğitimleri Başladı

0
125

mkü-doğaka2Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalan işbirliği protokolü çerçevesinde “Proje Döngüsü Eğitimleri” başladı.

DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Proje Uzmanı Ümit Demir’in verdiği eğitimlerde DOĞAKA ve Avrupa Birliği’ne projeler hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, projeye hangi kuruluşların ne şekilde başvuru yapabileceği, hangi projelerin destek kapsamında, hangilerinin kapsam dışında kaldığı anlatıldı.

Eğitimde ayrıca Kalkınma Ajansları, AB Mali Yardımları ve diğer fon kaynakları, proje döngüsü yönetimi, sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve ve bütçenin hazırlanması, başvuru rehberi ve proje başvuru formlarının gözden geçirilmesi, örnek proje başvuru formu üzerinde çalışma yapılması, katılımcılar ile birlikte sorun ve hedef analizi çalışmalarının, paydaş ve strateji analizi çalışmalarının değerlendirmesi, katılımcılar ile birlikte taslak bütçelerin oluşturulması çalışmaları gerçekleştirildi.

Bunların dışında proje hazırlama eğitiminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan proje çağrıları ve projelerin hazırlanmasında dikkat edilecek konular hakkında da bilgiler aktarıldı.

Eğitime, Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kanca, DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi Proje Uzmanı Ümit Demir, MKÜ Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümünden Vedat Akkoca, MKÜ Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Görevlisi Sabri Zeytineli, MÜSİGEM Uzmanı Serbay Bucak, Uzman Gamze Özge Özmen, Uzman İrem Karaaslan, Uzman Nurcan Karakaş katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here