Bakan Bayraktar’dan ‘Sahil İşgali’ Değerlendirmesi

0
71

sahiller temizlenecek“Çanakkale’den İskenderun’a Bütün Sahilleri Temizleyeceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çanakkale’den İskenderun’a kadar bütün sahile çekidüzen vereceklerini, bütün sahili çirkin ve ruhsatsız yapılardan temizleyeceklerini, işgallere son vererek sahilleri vatandaşların faydalanmasına açacaklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Bodrum’da tekneyle yaptığı denetimleri değerlendirdi. Büyük bir projelerinin olduğunu kaydeden Bayraktar; “Uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Çanakkale’den İskenderun’a kadar bütün sahile çeki düzen vereceğiz. Bütün sahili çirkin ve ruhsatsız yapılardan temizleyeceğiz, işgallere son vereceğiz, sahillerimizi vatandaşlarımızın faydalanmasına açacağız. Kıyılarımızı Kıyı Kanunumuza ve diğer mevzuata uygun hale getireceğiz. Projenin özü budur ve amacı budur” dedi.

Başbakanın da gördüğü çirkin ve kirli yapılaşmadan rahatsız olduğunu dile getiren Bayraktar; “Kıyılarda, Kıyı Kanunu’nun öngördüğü 50-100 metre kuralının birçok yerde ihlal edildiğini belirledik. Kıyı Kanunu’na ve ilgili diğer mevzuata uygun olmayan yapıları ve tesisleri de belirledik. Bu belirlemeleri yaptıktan sonra da uygulamaya yönelik projemizi geliştirdik” diye konuştu. Bakan Bayraktar kıyı projesinin nasıl uygulanacağı konusunda da şu bilgiyi verdi;

“Kıyılardaki hukuk ihlallerini önleyeceğiz. Daha önce hukuka uygun yapılmış olan yapılara kazanılmış hak olduğu için dokunmayacağız ama hukuka aykırı olarak yapılmış olan yapı ve tesisleri kaldıracağız. Ruhsatlı olmayan, 50-100 metre kuralına aykırı inşa edilmiş yapıları ve tesisleri görüntü ve çevre kirliliği yaratmıyorsa bedelini ödeyip kamulaştıracağız, derme çatma olanları ise enkaz bedelini ödeyerek kaldıracağız. Böylece kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu uygulama ile kıyılarımızı görüntü ve çevre kirliliğinden kurtaracağız.

0-50 metre arasında tesis olmayacak. 50-100 metre arasında geçici tesis, 100 metreden başlamak üzere de yapıların hukuki uygun hale getirilmesini sağlayacağız. İşgale izin vermeyeceğiz, vatandaşlarımız da sahillerimizden rahat bir şekilde yararlanabilecekler. Kıyılarımızı kanuna uygun hale getirerek kıyı yağmasını önleyeceğiz. Yeşili ve maviyi koruyarak sahillerimizi güzelleştireceğiz. Kıyılarda ruhsatsız, derme çatma, çirkin ve kirli yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here