Amanoslar Yanmaya Devam Ediyor

0
311

orman yangını2Dörtyol Amanos dağı etekleri Beşikgöl mevkiinde, kızılçam ormanı bulunan alanda, sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınında 2 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Yangın, söndürme ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.

Dörtyol’a bağlı Çökek – Beşikgöl yaylaları arasında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangına 200 kişilik orman çalışanı müdahale etti. Havadan ve karadan sürdürülen çalışmalarda 2 helikopter, 1 söndürme uçağı ve 16 arazöz kullanıldı.

Dörtyol’a vekâleten bakan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, yangının uzun süren uğraşlar sonucu kontrol altına alındığını söyledi. Bölgeye giderek çalışmaları takip eden Yönden; “Beşikgöl Yaylası yakınlarında başlayan yangına çevre il ve ilçelerden takviye orman ekipleri sevk edildi. Kızılçam alanında çıkan yangın, çok geniş bir alana yayıldı. Yangın daha fazla büyümeden ekiplerce söndürülmüştür. Neden çıktığı konusunda her hangi bir bulgu yok. Yangının nedenini detaylıca araştırıyoruz. Umarız Amanos Dağları daha fazla yanmaz. Bu yangınların artık son bulmasını diliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here