Milli Birlik Günü Belen’de Törenlerle Kutlandı

0
115

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin 1.yıl dönümü dolayısı ile Belen’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenen programlar çerçevesinde gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi günü İlçe Merkezinde düzenlenen araç konvoyu ve akabinde saat 20.00’de Şehitler Abidesi’nden Mehteran eşliğinde başlatılan ve miting alanı olan Atatürk Parkı’nda sona eren Milli Birlik Yürüyüşü ile miting alanına geçildi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Atatürk Parkında; Belen Kaymakam Vekili Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı Salih Aygün, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Beyoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Muhtarlar ve Gaziler ile vatandaşların katılımında; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti, günün anlamını içeren öğrenciler tarafından Şiirler okunması, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanılan darbeye teşebbüs görüntülerini içerir video sunumlarını müteakip günün anlam ve önemini belirtir İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın, Darbeler Tarihi konulu konuşması ile sürdürüldü.

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan konuşmasında; “Üzerinde yaşadığımız Türkiye coğrafyasında geçmişten günümüze yaşanan darbeler serüveni farklı şekillerde ortaya çıkmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile beraber askeri vesayetin devlet sistemi içerisinde ne denli bir aktör olduğu görülmüştür. Son olarak 15 Temmuz 2016’da devlet içinde yapılanan FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde milletimizin kahramanca tankların önüne yatarak, aynı Çanakkale’de olduğu gibi göğsünü kurşunlara siper ederek, 249 vatansever evladının kahramanca şehadet şerbetini içme pahasına püskürtülmüştür. Allah bu millete böyle bir ihaneti yaşatmasın” dedi.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz ihanetine karşı omuz omuza vererek birlikteliğimizi bu alanlarda beraber gösterdik. Pensilvanya’dan aldığı talimatla Ay yıldızlı üniformamızın içinde bu millete ihanete kalkıştılar. Bu Millet nasıl daha önceki ihanetlere göğsünü siper ettiyse 100 yıl sonrada o aziz milletin evlatları Vatana, Millete, Bayrağa, Ezana, kasteden hainlerin tuzağına karşı kendini siper ederek ihanete izin vermedi.  Tüm oyunları beraber bozacağız” dedi.

Belen Kaymakam Vekili Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da söz alarak; “Tarihi anlı, şanlı zaferlerle dolu ülkemizin tarihine maalesef 15 Temmuz bir kara leke olarak kazılmıştır. FETO terör örgütü ve buna destek veren iç ve dış güçler topyekûn ülkemizi, sadece siyasi görüşümüze ya da iktidarımızı değil, Milletimizi, Vatanımızı, Bayrağımızı, Ezanımızı, Birliğimizi, Dirliğimizi, Demokrasimizi hedef almışlardır. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Dumlupınar’da destan yazdığımız gibi, vatan söz konusu olduğu zaman yine, 15 Temmuz’da olduğu gibi emniyet ve silahlı kuvvetler içerisinde bu oyuna gelmeyen şanlı mensuplarla birlikte bu tür planları her zaman boşa çıkarmıştır. Bizlerin bu oyunları iyi görmesi, kendimize çeki düzen vermemiz, yaşananlardan ders çıkarıp bizden sonraki nesillere de en güzel şekilde aktarmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi ve protokolün resim sergisini gezmesi, ikramlar ile saat 00:13’de tüm ilçe minarelerinde Sela okunması ile program Tosyalı camiinde kılınan sabah namazıyla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here