Fevzi Yüksel; “Zalime Ses Çıkarmayan Dilsiz Şeytandır”

0
237

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Zalime Ses Çıkarmayan Dilsiz Şeytandır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, temmuz ayı partililerle istişare toplantısını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

Partililerin yoğun katılımıyla parti binasında düzenlediği toplantıda mevcut iktidara yüklenen Başkan Yüksel, referandum öncesi verilen sözleri hatırlatarak; “Kısa bir süre önce Hatay’ımızda lanetlenecek bir saldırıyla 2 polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum yüce Türk milletine ve ailelerine sabırlar diliyorum. Her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor, her gün ocaklara ateş düşüyor, her gün yürekler yanıyor. Neydi iddia? ‘Referandumda evet verin terör dursun, şehit haberleri dursun.’ 2002 yılından bu yana her seçim öncesi, her referandum öncesi ‘bir defa daha deneyin bir defa daha oy verin terör bitecek, terör son bulacak’ dediler. Bu tamamen kandırmaca ve aldatmaca. Her seçim öncesi verilen vaatlerin hepsi boş çıktı.

Bunun bir sebebi var, bunun sebepleri var.  Bir orduyu, Şanlı Türk ordusunu, destan yazmış Türk Ordusu’nu paramparça edersen, Türk ordusunu alay konusu yaparsan, şanlı Türk ordusunun kolunu kanadını kırarsan, O büyük Türk ordusu ki dünyanın en büyük 4. ordusuydu, sen onu ortadan yok edersen, ne terör biter ne de Türkiye’nin başı beladan kurtulur. Genelkurmay Başkanı’nı bir terör örgütü mensubunun, bir caninin tanıklığıyla terör örgütü suçundan mahkum edersen bu ülkede terör bitmez. Bir ordunun kolunu kanadını kırarsan, bir ordunun yemeğini doğru dürüst veremez askeri zehirlersen, yüzyıllardır Türk ordusu kendi yemeğini kendi karavanını kendi pişirir, sen bunu terk edersen Türk ordusu bu duruma düşerse bu terör bitmez” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbesinin geliyorum dediğini ancak hükümetin bunu ciddiye almadığını savunan Yüksel; “Sen 15 yıl boyunca yapılanan ve geleceği belli olan, öngörülen ve devletin içine sızdırılan ve amacı belli olan bir terör örgütüne göz yumarsan, çanak tutarsan, aylar öncesinde gazeteciler yazdığı halde MİT raporları darbe geliyor dediği halde önlemini almazsan, kulak arkası edersen o Pensilvanya’daki caninin ayağına elçi gönderirken, Pensilvanya’daki caniye gözyaşı dökerken görevini yapmazsan bu olur işte. Bunun sorumlusu sensin, ‘hiçbir şeyden haberim yok, ne büyük bir terör örgütüymüş bu’ deyip de insanların aklıyla oynatmayacağız. Bunun sorumlusu sensin, bunun cezasını çekeceksiniz. Bir ülkenin kaderini, geleceğini, bir vatanın umudunu, bir terör örgütü, bir gecede karartacaktı. Bunun cezasını ödemeden bu dava bitmez.

15 Temmuz darbesi, görünen, ayak sesleri gelen, önlenemeyen veya önlenmek istenmeyen bir isyan girişimidir. Ona sonuna kadar karşıyız. Fakat bu darbenin arkasından da bunu kendi çıkarı için kullanıp, ülkenin rejimini dönüştürmeye, ülkeyi bir bilinmeze sürükleyen o sivil darbeye de, o sivil diktaya da, o tek adam rejimine de karşı durmaya ant içiyoruz” diye konuştu.

Herkese bir çağrıda da bulunan Başkan Yüksel; “Bir çağrı yapmak istiyorum. Çare, zalime karşı durmaktır. Zalime karşı dik durmayan, zalime ses çıkarmayan dilsiz şeytandır. Ülkede bir zulüm vardır, ülkede bir zalim vardır, ülkede bir adaletsizlik vardır, hukuksuzluk vardır, haksızlık vardır, bir talan, bir vurgun vardır. Buna ses çıkaracaksın, ses çıkarmak zorundasınız. Ülkenin geleceğini, gelecek nesilleri düşünüyorsan buna karşı dik duracaksın. Aman şöyle olur, böyle olur, bu korku yok. Bu korku bitti. O korkuyu, o zincirleri o 25 günlük yürüyüşte Türk Milleti kırdı, miting alanında da taçlandırdı.

Çare parti kurmak değil. Çare tehlike bitene kadar, ülkemiz hak, hukuk, adalete kavuşana kadar, Türkiye refaha kavuşana kadar, yüzler gülene kadar bir olmak, diri olmak, bir arada olmak, vatanı savunmaktır. Onun için tüm güçleri, vatanını, bayrağını seven herkesi kim olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, tehlike bitene kadar, ülkemiz adalete kavuşana kadar CHP’de saf tutmaya birleşmeye çağırıyorum. Bu birlik devam etmeli” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here