Milletvekilimiz Orhan Karasayar ‘Ziraat Bahçesi Hastane Olmalı!’

0
355

Bundan birkaç yıl evvel İskenderun eski SSK Hastanesinin yenileme çalışmaları konusunda araştırmalar içerisinde idi ve bu konuda eski hastanenin yıkılıp yeniden yapılması da söz konusuydu. Şehir merkezinin en can alıcı yerinde bulunan bu hastanenin yenilenmesi ile ilgili yapılan çalışmalar bazı düşünceleri de beraberinde getirdi. En önemlisi ise hastaneye gelen acil vakaların, yoğun trafikten ötürü hastanın sağlıklı şekilde hastaneye getirilemeyeceği konusu idi. Yoğun insan selinin bölgede devamlı hareketli olması verilen tedavilerin sağlıksız işleyişi endişesi de hâkimdi.

İskenderun gittikçe daralan bir şehir! Bir kaç yıl sonra daha da darlaşacak. Hastane gibi özel yapıların muhakkak şehir dışına taşınması sağlanmalı. Dünyanın her bölgesinde, hastane gibi yapılar ana merkezin en az yirmi kilometre dışındadır.

Hatay Milletvekilimiz Orhan Karasayar, İskenderun’u yakinen ilgilendiren bu konuda derin araştırma içerisinde bulunmuş ve hastane yerinin İskenderun Ziraat Bahçesine konuşturulması konusunda büyük bir mücadele vermiştir. Hastanenin anılan yere yapılmaması için her kafadan çıkan seslerle kamuoyu gittikçe meşgul edilmeye başlandı. Ziraat Bahçesinin yeşil alan olarak muhafaza edilmesi için devamlı şekilde yapılan sosyal medya çığırtkanlıklarına artık son verilmeli.

Yeni hastane planı anlatıldı. Anlatılanlarla anladığımız kadarıyla ziraat bahçe içerisinde bulunan yeşil alanlar muhafaza edilecek ve dahası çevre düzenlenmesinde insanların rahat şekilde bulunacağı ortamlar hazırlanacağı belirtildiği halde yine rahatsızlık verici sesler bir türlü dinmek bilmiyor. İskenderun’un öz yapısına yakışır bir eserin ortaya çıkması için bizler elimizden geldiğince yaptırımcılara destek olmalıyız.

Diğer yandan sırf yapılan dedikodular yüzünden İskenderun Karayolları arazisi de öylece atıl bir vaziyette bekliyor. Orası için İskenderun Belediye Meclisinden çıkan karar belli. Bölgemize yakışır bir projenin hayata geçirilmesi için el birliğiyle köstek olacağımıza o projeye destek verelim de gözlerimizin önünde bulunan ucubenin önlenmesine çaba gösterelim. Hayat bizler için akıp gitse de bizlerden sonra gelecek olan nesiller, hiç olmaz ise yeni yaptırımlarla hayat bulsun.

Hatay Milletvekilimiz Orhan Karasayar ve İskenderun Belediye Başkanı bu memleket için ne yaparlarsa yapsınlar hemen karşı ataklarla heveslerini kursaklarından getiriyorlar. Bu konuda bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor. Belediye Başkanı, Cumhuriyet Meydanına bir saat kulesi tasarladı ve kimseyi dinlemeyerek saat kulesini yaptırdı ve yerine taktırdı. Kötü mü oldu çok güzel oldu! hiç olmaz ise şehrimizin en canlı noktası saat kulesiyle şenlendi.

Fransızlardan kalma bina için konuşuldukça konuşuldu… Neymiş efendim o binada saat kulesi varmış. Ben çocukluğumdan beri o saat kulesinin sağlıklı çalıştığına şahit olmadım. Ayrıca beni işgal eden bir ülkenin eserini memleketimde görmekten dolayı rahatsızım.

Memleketimiz için yapılacak çok şeyler var ama bir türlü proje yapanları rahat bırakmıyoruz. Durum böyle olunca da her dönem İskenderun güzelleşeceği yerde atıl bir şehir durumuna düşüyor. Amanos Dağları bölgemize her konuda katma değer katacağı göz önündeyken, ne yazık dağ güzergâhında şu günlerde terör, yangın ve ağaç katliamları yaşanıyor. Amanos’ların milli park ilan edilmesinin yararını ilk önce bölgemiz görür. Özellikle bu konuda olumlu atılımlar şehrimizin şanına şan kattığı gibi turizm yönünden de çok anlamlı ve önemli yatırımların getirileri ile bölgemiz gerekli payı fazlasıyla alır.

İzmir Teleferik sistemlerinin aynısı bölgemizde tesis edilebilir. Bu yapılacak olan teleferik sayesinde İskenderun ve İskenderun Körfezi güzellikleriyle anlam kazanır. Amanos Dağlarında milli park olarak önerilen sahanın büyük kısmı, devlet ormanı, hazine arazisi ve yer yerde tarım arazisi şeklindedir. Esas kısmı orman ekosistemidir. Milli park için gösterilen alanlarda, karışık ve değişik yaşlı orman formu gösteren ekosistemler bulunmaktadır. Ağaç türlerinin yayılışı içerisinde zengin bitki ve yaban hayvan topluluğuna sahip bulunuşu ile nadir ve eşsiz bir orman eko sistemin ahengi yaşanmaktadır.

Dört mevsim canlıların neşe kaynağı olan bu özel yerlerimizi, ilkbahar ve sonbahar’da seyretmeye doyamazsınız. Bitkilerin sergiledikleri renk cümbüşlerini muhteşem şekilde izlerken kendinizden geçersiniz. İşte size uçsuz bucaksız yeşil alan… Milli Park ilanından sonra İskenderun’un üstü bambaşka bir yer haline dönüşür.

2019 yılı seçim yılı. Seçim yılına kadar hali hazırda bulunan projelerin çok hızlı şekilde hayata geçirilmesi gerekir. Geçirilmediği zaman kaybeden bizlerle beraber İskenderun’un geleceği olur. Milletvekili Orhan Karasayar şu an hükümetin içinde samimi duruşuyla dikkat çeken bir kişi. Memleketimiz için onun şu anda yapamayacağı şey yok. Yeter ki milletvekilimizin projelerinde ona destek olalım yeter. Onu sevseniz de sevmeseniz de o şu an bölgemizin en faal milletvekili ve İskenderun Belediye Başkanı ile uyumlu çalışmalarda.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here