Milletvekili Ertem; “Hassa Tünel Projesine Ne Zaman Başlanacak?”

0
107

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Hassa Tünelinin akıbetini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordu.

Projeye ne zaman başlanacağını, bütçesinin ne kadar olduğunu ve ne zaman bitirileceğini soran Ertem, açılamasında; “Hassa-Dörtyol Tünel Projesi, bölgenin geleceği için çok önemli olup, projede birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunmaktadır. Otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla da yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturarak, bölge illerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’na, oradan dünyaya ulaştırılmasını sağlayacaktır. Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik tünel, İskenderun Limanı’nı Hassa’da ilan edilen 13 bin dönüm organize sanayi bölgesine (OSB) bağlayacaktır.

Projenin tamamlanması elde edilecek zaman ve maliyet tasarrufuna bağlı olarak rekabet gücünün artması anlamında büyük önem taşımaktadır. Hassa ilçesinin ekonomik gelişimini de sağlayacak olan proje sadece Hatay’ın değil Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak ve ihracat kapasitesini arttıracaktır.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte; Hatay’ın ve çevre illerin üretim süreçlerinde kullandıkları ithal girdilerin ulaşım maliyeti azalmış olacak, dolayısıyla ihracatta nakliye avantajı da sağlanmış olacaktır. Bu çerçevede; Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’ne ne zaman başlanacak ve ne zaman bitirilecektir? Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin toplam bütçesi ne kadardır? Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin yüklenici firmaları kimlerdir?” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here