Hatay’ın Melekleri İkincilikle Yetindi

0
69

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Liginde normal sezonun son mücadelesinde sahasında karşılaştığı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) takımına mağlup olarak ligi ikinci tamamladı.

Hatay’ın Melekleri lig birinciliğini kıl payı kaçırdı. Heyecanın eksik olmadığı kıyasıya mücadeleye sahne olan müsabakadan 65-68 mağlup ayrılan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, mücadelesini Play Off’larda sürdürecek.

Yakın Doğu Üniversitesi bu maçla 22 galibiyetle ligi  lider tamamladı. Normal sezonda evindeki maçlarda ilk yenilgisini YDÜ karşısında alan Hatay temsilcisi de ligi ikinci sırada bitirdi.

Maçın ilk sayıları, YDÜ adına Bahar Çağlar’dan geldi. İlk periyotta Courtney Paris ile etkili olan Hatay ekibi ilk dört dakikada maçta 11-6 üstünlük sağladı. Hatay’ın Melekleri, ilk periyodu da 18-17 önde bitirdi. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren ve etkili hücumlarla sayı üreten ev sahibi, rakibi ile farkı 9 sayıya kadar çıkartarak ilk devreyi 38-33 önde kapattı.

Üçüncü periyotta da temposunu yüksek tutan Hatay BŞB maçta üstünlüğünü sürdürerek farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve periyotta dört dakika sonunda skoru 47-37’ye taşıdı. Daha sonra etkili olmaya başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, skoru 47-47’ye taşıyarak eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra maçta üstünlüğü ele geçiren YDÜ, final periyoduna 51-56 önde girdi.

Final periyodunda da etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi oyuna ağırlığı koyarak temsilcimiz karşısında üstünlük sağladı. Periyotta, son 3.43’e girilirken bu kez Hatay temsilcisi skora ikinci kez denge getirince (62-62) molaya gidildi. Mola dönüşü karşılıklı basketlerin yaşandığı maçın son dakikasında etkili savunma yapan Yakın Doğu Üniversitesi 65-68’lik skorla maçı kazandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here