Mansuroğlu; “Demokratik Hukuk Devletine Yakışmadı”

0
99

CHP’li Mansuroğlu, YSK’nın Mühürsüz Oyları Geçerli Saymasını Eleştirdi…

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe binasın da bir basın toplantısı düzenleyerek referandum sonuçlarını değerlendirdi.

CHP İlçe Örgütü olarak, referandum sürecinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini, çalmadık kapı bırakmadıklarını, bunun da sonucunu aldıklarını kaydeden Mansuroğlu; “Ülkemiz ve geleceğimiz için çok önemli olan ve bir rejim değişikliği ile tek adam sistemini amaçlayan bir referandum seçimini geride bıraktık. İskenderun ilçe örgütü olarak; özveri ve azimle mahalle mahalle, sokak sokak ev ev gezerek çalmadık kapı bırakmayarak, stk’lar, demokratik kitle örgütleri, vakıf ve dernekler ile esnaflarımıza, işadamlarımıza, çalışanlarımıza kısacası toplumun her kesimine dokunduk ve ulaştık. Yaptığımız bu fedakarca çalışmalar sonrasında, İskenderun’da beklediğimiz sonuca ulaştığımız kanaatindeyim. %55,6 karşılığı aldığımız toplam 82.010 oy azim ve kararlığımızın rakamıdır” şeklinde konuştu.

Seçim sonuna doğru YSK’nın “mühürsüz oy pusulalarının geçerli” sayma kararı almasının seçime büyük bir gölge düşürdüğünü ve sonucu şaibeli hale getirdiğini vurgulayan Mansuroğlu; “Yasaya aykırı bu karar, demokratik hukuk devletine yakışmamıştır. Mücadelemiz bitmedi. Umutsuz, yılgın ve kırgın değiliz. Bilakis daha da güçlenerek demokrasiye, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne ve laik devletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Referandumda Halkımız Hayır Demiştir

Referandum sürecinde yoğun çalışma sarf eden herkese teşekkür eden Mansuroğlu; “Gece gündüz demeden çalışan, gönüllerini, emeklerini, yüreklerini ortaya koyan sayın Milletvekilimiz Mevlüt Dudu’ya, tüm ilçe örgütümüze, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları üyelerimize, hukukçularımıza görevini başarıyla yerine getiren ilçe seçim kurulu üyelerimize, mahalle, bina ve sandık görevlilerimiz ile sandıklara sahip çıkan tüm partililerimize, müşahitlerimize, muhtarlarımıza, aday adaylarımıza, kampanyaya büyük destek ve omuz vererek fedakarca çalışan sivil toplum kuruluşlarına, değerli İskenderun halkına, demokrasiden yana tavır koyarak destek veren Atatürk gençliğine ve yaptığımız çalışmaları haberleştirerek kamu oyuna duyuran basın emekçilerine şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum.

Hangi hukuksuzluğa başvururlarsa vursunlar, bu referandumda halkımız “hayır” demiştir. Bunu hile ile “evet”e çevirmek sadece kendilerini kandırmaktır. Uygar dünya ve dürüst vicdanlar bu sonuçları hayır olarak kabul etmeye devam edecektir. CHP bu ülkenin aydınlık yarınları için dünde vardı;  bugün ve yarında olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here