Gözcüler’den Sonra Hacıahmetli’deki Türbe de Tahrip Edildi

0
288

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gözcüler Mahallesi’nin ardından Hacıahmetli Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen türbede incelemelerde bulundu. Bir arada yaşamın, barışın ve kardeşliğin örnek gösterildiği ilçede bir gün arayla yaşanan iki olayı kınayan Başkan Culha, halka ısrarla ‘Sakin olun ve sağduyulu olun’ çağrısı yaptı.

Belediye meclis üyeleri ile birlikte Hacıahmetli’deki türbeye giden Başkan Culha, orada Hacıahmetli Muhtarı İsmail Kırar, Gözcüler Muhtarı Mehmet Karataş, Höyük Muhtarı Rıdvan Duran ve vatandaşlarla bir araya gelerek, konuyla ilgili bilgi aldı.

Emniyet güçleri ile dirsek teması halinde olduklarını ve sağlıklı bir bilgiye ulaşıldığında halkla paylaşılacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Dün Gözcülerde tahrip edilen mezarlıklar ve ziyaretin ardından, bugün de Hacıahmetli Mahallemizdeki bir ziyaretimiz tahrip edildi. Provokatif sonuçlar doğuracak bu tür hareketler üzücüdür. Bu tür hareketleri kınıyoruz. Sadece Arsuz ilçesinde yaşanlar değil, Hatay’da yaşayan hiçbir insan bu hareketi tasvip etmez ve desteklemez. Halkımıza sesleniyorum; sakin olmak lazım, sağduyulu olmak lazım!

Başta Sayın Kaymakamımızla, daha sonra emniyet müdürümüz ve jandarma komutanızla konuyla ilgili görüşmeleri sürekli yapıyoruz. Olayla ilgili gerekli çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Olayın failleri mutlaka bulunacaktır. Kolluk kuvvetleri tarafından konuyla ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Onlarla sürekli dirsek teması içerisindeyiz. Sağlıklı bir bilgi alındığında sizlerle paylaşacağız. Sizlerden talebim; sakin olacağız, sağduyulu olacağız ve bölgedeki huzur ve barış ortamını sürekli kılacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here